Среща на "Синята улица" в София

share

Десни избиратели, организирани в социалните мрежи, се срещнаха пред Народния театър, за да поискат обединено, силно и модерно дясно пространство. Инициативата е под наслов "Синята улица", предаде БНТ.

Сините привърженици подчертаха, че нямат политически амбиции, но застават зад десните ценности и принципи. На срещата дойде и съпредседателят на Синята коалиция в предишния парламент - Мартин Димитров.

Хората, които се включиха в "Синята улица", споделят убеждението, че поредната коалиция или нова малка партия няма да свърши работа. Резултатът трябва да е обединена десница, която да не се крепи само на харизмата на лидерите си, а на сините ценности.

"Пътят, който предстои пред сините лидери, не е лесен, той е труден. В момента мястото на десницата е празно и си личи", коментира привърженик на дясното.

"Факт е, че ние тепърва се учим на демокрация. Ние имаме някакви искания, някакви позиции - въпросът е, че не знаем точно какъв е редът и как да ги прокараме. Целта на тази среща е да поемем някаква инициатива", допълва друг.

"Предвид факта, че цяла България или по-голямата част иска промяна, ние трябва да бъдем отговорни към тези хора, всеки да помогне тази промяна да настъпи и промяната да бъде за добро", реагира Мартин Димитров.

Сините привърженици смятат, че в идеите си те никога не са се разделяли. След срещата си те се отправиха към площад "Независимост", за да се влеят към протеста.

Водещи новини

Още новини