Унгария би искала да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище в писмо до Европейската комисия

  • 08 октомври 2024 07:26

  • 1907
  • 3
Унгария би искала да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище в писмо до Европейската комисия
© pixabay

Унгария настоява за възможността да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище в писмо до Европейската комисия, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Министърът по европейските въпроси Янош Бока съобщи в социалната платформа "Екс", че е изпратил писмо по този въпрос до еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон.

Той каза, че ако има изменение в договорите на ЕС, което да позволи това, Унгария би искала да последва примера на Нидерландия и да "започне съответните процедури". В същото време Унгария остава ангажирана с безвизовото Шенгенско пространство, добави Бока.

Салвини и Орбан разкритикуваха Брюксел

"Унгария вярва, че възстановяването на по-силен национален контрол върху миграцията сега е единствената възможност за постигане на тези цели и за ефективно спиране на незаконната миграция", която "представлява заплаха за националната сигурност", се казва в писмото му до Йохансон.

Унгарският министър по европейските въпроси изрази намерението си да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище през септември.

Последвайте канала на

Калина Христова
1907 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.10.08 | 08:05

1
И ние трябва да се одтеглим

2024.10.08 | 08:19

3
Американския ОКУПАТОР сащ, няма да ни позволи!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.08 | 08:18

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини