Асен Василев: Доходите трябва да вървят нагоре, повече инвестиции в образованието и здравеопазването

  • 07 октомври 2024 22:27

  • 373
  • 2
Асен Василев: Доходите трябва да вървят нагоре, повече инвестиции в образованието и здравеопазването
© Bulphoto (архив)

„Трябва да се вдигат доходите на българите. Това, което се случи през последните 3 години, ако продължи още 4 години, ще стигнем до 2000 евро средна работна заплата, минимална работна заплата 1000 евро, ще се удвоят пенсиите. Трябва да се инвестира в образование и здравеопазване. Знаете какви бяха заплатите на учителите, знаете какви са сега – едни от най-добре платените хора са в момента, особено извън големите градове и София“, това заяви Асен Василев – водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в 29 МИР-Хасково.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 212

Той изтъкна, че е завършил Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково без да ходи на частни уроци и със самостоятелна подготовка е стигнал до Харвардския университет, защото тогава е имало учители, които са работели с учениците, без да ги карат да ходят на частни уроци. „Не е някаква утопия да имаме качествено образование без частни уроци. Това вече се е случвало, просто трябва да го възстановим“, коментира бившият финансов министър.

Той каза още, че в секторите образование и здравеопазване са отпуснати доста пари, но е категоричен, че трябва да се повиши качеството в двете сфери.

ПП-ДБ: Балансът между инвестициите в инфраструктурата и в хората е наш приоритет

„Заварихме първи и осми клас, като започва учебната година, да има помощ от 300 лева на дете. Разширихме помощта за втори, трети и четвърти клас. В бюджета през миналата година беше предвидена помощ за пети, шести и седми клас. Това обаче не се случи, защото от ГЕРБ, „Възраждане“, ИТН и ДПС гласуваха против. Ние ще внесем предложението отново и се надяваме този път да се приеме“, заяви Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Сред приоритетите за коалицията са инвестиции в инфраструктурата, които да стигат по право до всяка една община в страната, а не с телефонни обаждания и по волята на определени хора.

„Заложили сме в нашата програма да бъдат заделени повече средства за профилактика, но най-вече в следващото Народно събрание ще обърнем внимание на специалистите и здравните работници, тъй като намалява броят на желаещите да работят в сферата на здравеопазването“, заяви Катя Панева, която 20 години е работила в сферата на фармацията като собственик на аптека и е бивш областен управител на Хасково.

„Начинът, по който се управляват парите в една държава, е основната функция на държавата. Програмата, която правителството „Денков“ предложи, на практика дава възможност за прозрачност – как се управляват парите и как стигат до общините“, коментира о.з. ген. Атанас Атанасов. Той допълни, че за излизане от политическата криза е необходимо създаване на правителство, на което грубо казано да не могат от едно място да му се натискат бутоните.

Сред кандидатите за народни представители от ПП – ДБ е друг бивш областен управител на Хасково – Гинка Райчева, която има 42 години стаж в сферата на образованието, като 30 години бе директор на ОУ „Св. Климент Охридски“. Тя заяви, че основната й мисия да бъде полезна със своя опит в образованието и да подскаже къде са проблемите. Акцентира, че основно трябва да се обърне внимание на университетите, които произвеждат кадри без практически умения, съобразени с изискванията на съвремието. Важно е да се обърне и внимание на децата със специални образователни потребности, за да могат да се приобщят и да бъдат полезни за утрешния ден.

На днешната пресконференция присъстваше общинският съветник Велина Недева. „Искам да благодаря на Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, че доказа като министър на финансите, че пари има и за местни проекти, пари има и за всички общини. Трябва да вметнем, че парите ги има, когато можеш да ги усвоиш“, заяви Недева. Тя каза, че се надява да бъдат усвоени пари за ремонт на коритото на река Хасковска, а не само средствата да се насочват в частите на града, в които има заинтересованост. 

Коалиция „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ е №26 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
373 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
666

2024.10.07 | 22:54

2
Izchadie
Денков

2024.10.07 | 22:53

1
А 60милярда кой ще връща мършо гнила!!

Добави коментар

Водещи новини