ДПС ще бори езика на омразата

Булфото
share

На първо заседание след изборите се събра Централният съвет на ДПС. Основна тема на сбирката било негативното отношение към него. "Вече 23 г. сме обект на по-особено, специално, леко агресивно отношение", отчел лидерът Лютви Местан.

"Ще борим езика на омразата, който се чувства към нас, с езика на убеждението", разказа снощи член на ръководството, пише 24 часа.

Втората линия, която шефовете в ДПС начертали, е препоръка към премиера Пламен Орешарски - да привършва по-скоро с назначенията, да запълни вакантните все още позиции и екипът му да се концентрира върху работата по същество. Логично се очаква, че решаването на проблемите от ежедневието ще успокои хората и ще ги прибере от улицата.

Внимание било отделено на актуалното политическо напрежение, която в движението очаквали да отшуми скоро. Местан окачествил протестите като справедливи и искрени, но заклеймил ГЕРБ, че се опитват да ги експлоатират, за да се върнат бързо на власт.

"Не съм сигурен, че българските граждани протестират за връщането на ГЕРБ", надявал се Местан. И бил категоричен - в съдържателен план партията на Борисов не можела да се мери с плана "Орешарски".

Съветът обсъдил и резултата от вота. Като проблемни избирателни райони, в които трябва да се хвърлят повече усилия, хората на Лютви Местан посочили Ловеч и Видин, независимо че от последния движението вкара депутат. "Факт е, че гласовете там не ни задоволяват, искаме повече", разказа началник в ДПС.

Водещи новини

Още новини