Местан: Всеки месец Орешарски ще се отчита

  • 19 юни 2013 12:37

  • 1686
  • 14
Местан: Всеки месец Орешарски ще се отчита
©

Предишното управление беше управление на голата воля, то беше ялово управление на законите. Това каза от парламентарната трибуна лидетът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Сега България има правителство, което застава пред лицето на гражданите с конкретни мерки. Сега вече се затваря кръга на коректен диалог с българските граждани. Всеки месец министър-председателят Орешарски ще се явява пред гражданите и ще отчете какво е изпълнено, каза той.

За демократизиране на управлението - това е разделът, който е проблем на проблемите. Има пропаст между суверена и управляващите, протестът е едно естествено явление на демокрацията, каза Местан.

По думите му трябва да се премахнат бариерите пред гражданските инициативи. Трябва да се изработи новият изборен кодекс в пряк диалог с гражданското общество. Ще бъдат премахнати регистрациите на независимите народни представители.

Гражданското общество на България ще оцени подобаващо историческият шанс 42-то НС да има модерен европейски кодекс. Протестите ще продължат и ще почукат на вратите на новото правителство. Нямаме право на злорадо отношение към протестите. Трябва да премахнем първопричините, за да стане България не само формален, а и реален член на ЕС, заяви Местан.

Последвайте канала на

1686 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
БЪЛГАРИЯ

2013.06.20 | 20:03

14
ама ти верно ли мислиш,че имаш месец ,за да седиш в парламента,объркал си се нещо,НОВИ ИЗБОРИ И ЗАД БОРДА,ЗАВИНАГИ!!! тука е БЪЛГАРИЯ,заблудени човече!!
galka

2013.06.20 | 20:02

13
тоя пък кой е да решава кой как да се отчита....Ех... българи, българи - ще изчезнем от картата....:(
БЪЛГАРИЯ Е ПОЛУМЪРТВА НЕКА И ПОМОГНЕМ

2013.06.20 | 20:02

12
ХОРА ТУКА СИ СТАВА ТУРЦИЯ . 5 ВЕКА НИ КЛАХА ИЗНАСИЛВАХА НАЩЕ ЖЕНИ УБИВАХА И ЗАРОБВАХА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА. КАКВОТО ИСКАТЕ СИ ГОВОРЕТЕ НА КАКВИТО ИСКАТЕ ПАРТИЙ СЕ ДЕЛЕТЕ НО ТРЯБВА НИЕ ХОРАТА ДА НАПРАВИМ НЕЩО ВРАГЪТ Е ОТВЪТРЕ.

2013.06.20 | 20:02

11
Местан всъщност казва: "Протестирайте си не ни пречите"
Desnia

2013.06.19 | 17:07

10
Опостушарски няма да се отчита всеки месец завалията, защото си заминава до края на седмицата!
Az

2013.06.19 | 17:07

9
Абе турчин,какъв месец,не разбрахте ли че неси ли тръгнете доброволно до 21 юни,ние влизаме в парламента и ви вадим както ние знаем !!!

2013.06.19 | 16:11

5
Тая тройна коалиция без бой няма да се дадат. То затова и в един и същи ден много работи се случиха.Обвиниха Плевнелиев за милиони в офшорки ,садът с нови данни за имотите на Цветанов,жената на Плевнелиев подстрекател за митингите и участник в тях и сега и нови далавери изнесени от АТАКА за Борисов и Цветанов.Не ви ли умръзна с тези манипулации господа от тройната коалиция.Какво стана Сидеров страх те е че трябва да връщаш парите които ти платиха за да гласуваш ли.Всеки се страхува за нещо.Станишев за лидерският си пост и че няма да има време да си оправи далаверите спрени от ГЕРБ а най много го боли за Белене.За ДПС и Доган сами виждате какво ще загубят ако не са на власт а това е възможността да навлязат в управлението на държавата и борбата им за всеки областен град.Хората не са слепи и виждат как си отвоювахте властта и какво правите с нея.

2013.06.19 | 17:06

8
Ами така ще правят след като цялата държава е под контрол на БСП и ДПС.Кавото можа ГЕРБ направи за да спре крадливите фирми собственост на БСП и ДПС и в митниците и в енергетиката а също започна и борба с мафиотските им структури в държавата но видяхте какво им се случи.Свалиха ги от власт с манипулации и с хора внедрени по всички нива в държавата, в администрацията,в съдилищата даже и в ГЕРБ и къде ли още не а като се включат и техните медии става страшно.Всичко работи за БСП и ДПС но сами ще си изядат главата.Краят им наближава.Смятам че този път Борисов си е взел поука и няма да има прошка за никой от БСП и ДПС.
.

2013.06.19 | 16:38

7
ostavka na dps bsp ataka novi izbori VIE SE DOKAZAHTE 23god.
nzy

2013.06.19 | 16:11

6
tozi mestan 23 godini ve4e trupa trudov staj kato deputat...elektorata im e tolkova stabilen 4e s tozi izboren zakon koito i da slojat na purvo miasto v listite v niakoi tehni regioni niama problem da e v parlamenta s imunitet ( za spravka - peevski)...ot4etite stavat pred Dogan...dosega ne sam vidial niakoi da se ot4ita pred naroda...zatova ako ne promenim izbornia zakon i ne gi izmetem s protesti...tozi 6te si se pensionira kato deputat

2013.06.19 | 16:11

4
марш от българия мръсна турска свиньо

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини