Васил Тончев: Президентът направи грешката, че взе страна в спора

share

Нещата придобиват страховит характер. Не знам накъде ще тръгне нашето общество и как ще се оправи тежката ситуация, в която се намира страната. Това обяви в ефира на БНТ Васил Тончев.

Ако президентската институция успяваше няколко месеца да балансира и да доведе страната до предсрочни избори, сега Росен Плевнелиев проигра това положение, защото взе страна. Тук визирам начина, по който сне доверието си от правителството след кандидатурата на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС. Така той от балансьор стана страна на споровете. Реакцията му бе прибързана. Плевнелиев трябваше да стане арбитър, а не спорещ, подчерта Тончев.

Според Румяна Коларова президентът е станал жертва на всички присъстващи на КСНС. Виждаме, че сега се злоупотребява с единствената институцията, която поддържа стабилността, каза тя.

По думите на Мария Пиргова, политиците трябва да се обединят около единствената стабилна институция в момента - президента. Нужно е да се изгради някакъв стабилен дневен ред, да се успокои обществото. България не може да си позволи икономически и обществено падане, заключи тя.

Водещи новини

Още новини