Президентството е домакин на Конференция за закрила на чужденците

  • 20 юни 2013 07:07

  • 535
  • 0
Президентството е домакин на Конференция за закрила на чужденците
©

Президентската институция ще бъде домакин на конференция на тема "Националната система за закрила на чужденци в Република България".

Форумът е по повод Световния ден на бежанците, 20 юни, и 20 години от сключването на Споразумението между Република България и Върховния комисар на ООН за бежанците. Той е под егидата на вицепрезидента Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на и е организиран от Комисията по предоставяне на убежище.

По време на конференцията ще бъдат обсъдени състоянието и развитието на националната система за убежище и закрила, координацията между институциите, проблемите и предизвикателствата, пред които страната ни е изправена като част от международната и европейска система за убежище и закрила.

Сред темите на обсъжданията ще бъде и ролята на организациите на гражданското общество като партньор на държавните институции в дейността по закрила и интеграция на бежанците в Република България.

Участие във форума ще вземат представители на администрацията на президента, на Върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН), на Националния съвет по миграционна политика, на дирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество" в Министерството на вътрешните работи, на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, на Главна дирекция "Гранична полиция" и дирекция "Миграция" в МВР, както и на неправителствени организации, работещи в областта на убежището и закрилата.

Дискусията ще бъде открита в 10:00 ч. на "Дондуков" 2 от вицепрезидента Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на и от представителя в България на ВКБООН Роланд-Франсоа Вейл. Ще бъдат подписани Споразумения за сътрудничество с Българския червен кръст и с Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Последвайте канала на

535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини