Депутат от БСП: Срам ни е от нашите ръководители

share

На заседанието на Парламентарната група на Коалиция за България в петък сутринта за кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС гласувах „против" заедно с още 16 души, заяви депутатът от левицата Страхил Ангелов. Ангелов е председателят на Районния съвет на БСП в район „Витоша". Днес районната организация на социалистите поиска оставката на лидера на партията Сергей Станишев.

След избора на Пеевски в пленарна зала Страхил Ангелов се почуствал като "нищожество": "В личен план се почувствах като нищожество. Въпреки че в рамките на заседанието на групата, което се проведе рано сутринта, аз гласувах против заедно с още 16 други. Осем бяха „въздържали се". И това, което ме шокира, бе че 50 души бяха „за". И съгласно правилата на парламентарната група в зала трябваше да гласуваме „за", защото такова е решението."

В декларацията на районния съвет на БСП в район „Витоша" Ангелов е порицан за това, че е гласувал в пленарна зала за кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС. „В настоящата декларация другарите ми, които са ме избрали и изпратили в това Народно събрание (аз съм станал народен представител в една пропорционална листа, не съм мажоритарен кандидат), както виждате в трета точка ме порицават за това, което съм направил. И искат в такива ситуации друг път аз да се ръководя от клетвата, която съм дал като народен представител - да се прави това, което е добре за държавата, а не да обслужваме интереса на трима души, както излиза. И както очевидно смята цялото общество - аз наблюдавам протестиращите", каза Страхил Ангелов.

Срам ни е от нашите ръководители, заяви още Страхил Ангелов.  По думите му в БСП има свестни, честни хора, които се довериха и избраха представителите на левицата. „Те не заслужаваха да получат това от нас", каза Ангелов. Аализът на ситуацията показва, че решението Пеевски да бъде предложен и избран за председател на ДАНС е подготвяно по-отдавна, смята 35-годишният социалист.

„Когато се направи анализ на хронологията - промените в Закона за ДАНС, всичко това, което се гласува в пленарна зала преди кандидатурата да бъде предложена, сочи, че това е едно добре планирано мероприятие. Това не е решение, което те са взели в четвъртък вечерта. Но ние трябва да покажем на хората, на българския народ, че не може трима души да се събират вечер, в късна доба, да взимат някакви решения, които да ни сервират на другия ден сутринта, и които трябва да подкрепяме. Това няма повече да се случи, казвам го съвсем отговорно", каза Страхил Ангелов.

Според него БСП трябва да даде ясен сигнал към българското общество, че в тази партия има хора, които мислят по друг начин: „Че има хора, които имаме готовност да изведем държавата от хаоса, в който тя е хвърлена в момента. Виждате, че едва две седмици след като избрахме правителство, хората вече са на улицата, защото им беше предложено едно такова скандално решение."

Водещи новини

Още новини