Кънчо Стойчев: Кражбите на ГЕРБ надминаха всички мащаби

share

България претърпя успешно ракова операция. След нея има тежко възстановяване. Катарзисът предстои в следващите 2-3 месеца, за онези българи, които ще разберат какво е ставало.

Това каза социологът Кънчо Стойчев пред БНР. Кражби винаги е имало, но разликата е в мащаба, който се разви по времето на ГЕРБ. Прекрачиха се всякакви мислими граници и това изисква ново действие. Ние ще станем свидетели на осъдителни присъди, категоричен беше Стойчев. Такова правителство не е имало в България. Според него българският народ днес е взел завоя.

Не мога да преценя продължителността на живота на новото правителство. Необходимо ми е да видя в каква посока ще се движат тези хора. Пламен Орешарски е един нормален човек, има воля за ключовите реформи, ще управлява консервативно бюджета, но не сме видели действията на това правителство, каза още социологът. Трябва да му дадем шанс. Но ние живеем в нова страна и го видяхме - един министър беше сменен под обществения натиск. Протестите не отидоха напразно. Гражданството стана значим фактор. Протести, дай боже, ще има и се надявам да има, защото те са начин да се подбутват политиците в посока на гражданството, обясни Стойчев.

Водещи новини

Още новини