Сидеров: Служебният кабинет нищо не е направил за енергетиката

share

"Служебният кабинет не е направил абсолютно нищо за подобряване положение в областта на енергетиката", каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на „Атака” Волен Сидеров.

„Чухме няколко пъти премиерът да повтаря, че не може държавата да се намесва в цените на тока”, добави Сидеров.

„ДКЕВР съществува, за да бъде адвокат и лобист на ЕРП-тата, които доказаха, че България е колониална страна. Харитонова казва, че не може да се намалят сметките, и че не може да махне лицензите на ЧЕЗ, Енерго-про и ЕВН. Вие сте длъжна да го направите”, каза той.

„Шефът на БЕХ не може да обясни - как НЕК е задлъжняла. Това е насочен заговор, който подпомага колониалните ЕРП-та, не взима мерки за цените. Системният оператор умишлено занижи производството на мощностите в услуга на американските компании, в ущърб на ТЕЦ „Марица”, на АЕЦ „Козлодуй”, а не да доминира цената на тока от ВЕИ-тата. Ето затова ГЕРБ мълчи цял ден, затова групата я няма, лидерът не смее да каже нещо. Нямате позиция, защото се чувствате виновни, няма какво да кажете и вашето поведение е безотговорно. Излизате, когато трябва да кажете позиция по най-важния въпрос. Изобщо не ви пука и това си личи по самодоволните физиономии”, добави Волен Сидеров.

„Внесохме мярка – искане за мораториум върху цените на тока, което предлагаме от 2008 г. Тя се сблъска със стената, наречена Граждани за европейско развитие на България”, каза Сидеров.

Водещи новини

Още новини