Евродепутати: СРС - тата впечатлиха особено Европарламента

share

Европарламентът взе под внимание казуса с изтеклите СРС - та и с изборите, съобщи в ефира на БТВ евродепутатът Антония Първанова.

По думите й, това е много лошо и е една черна точка за България в Европа.

Ивайло Калфин, евродепутат от ПЕС, съобщи също, че СРС - то с Николай Кокинов, Бойко Борисов и Мирослав Найденов е предизвикало огромен интерес в ЕП. Той обаче бе категоричен, че България сама трябва да си реши проблемите.

Калфин заяви също така, че сега на всички им е станало ясно защо страната ни не е взлязла в Шенген. По думите му, основната причината е злоупотребата с власт.

Първанова добави, че България трябва да има правителство, защото има неотложни неща пред страната. "Трябва да се възстановят някои елементи на демокрацията. Най - напред трябва може би да се започне със самият правилник на Народното събрание. Спешно трябва да се поправят десетки закони", смята още тя.

Според Калфин, най - голямото предизвикателство в страната ни е да се разделят властите и медиите да са наистина медии. "Трябва да се остави бизнеса в трудните условия и да не се дозадушава от страната. Най - голямото предизвикателство пред този парламент е да се дадат бързи резултати в няколко свери", каза още Ивайло Калфин.

Водещи новини

Още новини