Калин Георгиев: Няма афера в МВР с подслушванията

share

Няма как хора от оперативните служби да подслушват без това да се разчуе. Не виждам механизъм това да стане, защото има контрол. Подчертавам, че вината е персонална. Аз не виждам проблем с подслушванията. Пак ще го кажа, трябва да приключи тази проверка. Колкото по-бързо приключи, толкова по-добре. Това заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев в предаването „Всяка неделя“ по Нова телевизия по повод скандала с подслушванията у нас.

Той заяви, че във ФБР дори и болката е колективна. "Има страхотен колективизъм. Ако един направи греша – целият отбор страда", допълни той.

Попитан дали наистина си залага честта, че няма афера, той категорично отговори, че няма такава афера. "Дори вече не ми е интересно да работя там. Този скандал ми показа, че не мога да променя нищо повече, а щом един човек не може да промени нищо – какво му остава", заяви главният секретар на МВР.

На въпрос какво ще спечелят политиците от този скандал със СРС-та, Георгиев заяви, че ще спечелят това, че ще унищожат МВР. Те ще убият духа на институцията, не знам някой от моите колеги да се чувства привилегировен да работи там.

Главният секретар на МВР
заяви, че вече няма думи за случващото се и иска да приключи това интервю, защото е изморен.

Водещи новини

Още новини