Калин Георгиев: Незаконно подслушване няма

  • 21 април 2013 20:18

  • 5750
  • 49
Калин Георгиев: Незаконно подслушване няма
©

"Честта на пагона е свързана с истината". Това заяви главният секретар на МВР Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет пред Нова телевизия.

"Аз нямам право да разгласявам факти и данни от досъдебни производства. Никъде в отговорите си главният прокурор не е казал, че МВР е подслушвало незаконно", обясни главният секретар на МВР.

Така Георгиев коментира скандала около подслушването, който гръмна миналата седмица в МВР след доклад на прокуратурата.

„Убеден съм, че няма незаконно подслушване. Техниката не може да подслушва секретно. Има разлика между подслушване и слушане. Едното се прави тайно, секретно, без да знае никой, а другото е явно. И тъй като ние не можем да подслушваме тайно, не го правим и явно", категоричен бе главният секретар.

"Техниката на МВР не може да подслушва секретно.
Ние нямаме право да правим явно подслушване, затова не го правим. Това е малко като Параграф 22", обясни Георгиев.



Във връзка с установените злоупотреби от страна на служител на МВР, Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет заяви, че такива неща няма. "Всички записи са налични и те са архивирани. Това може лесно да се установи. Записите ги има. И ако се търси конфликт между МВР и прокуратурата, такъв няма", обясни още Георгиев.

На въпрос дали кетчърите са работели на 13, 14 и 26 февруари, той каза, че не може да се ангажира с дати, но в този период е разследвано тежко престъпление от голямо значение. "Тази техника работеше по едно тежко криминално престъпление от изключителен обществен интерес. И спирам дотук, защото не мога повече нищо да кажа", категоричен беше още Георгиев във връзка с проверяваните СРС-та.

"В МВР не работят шайка престъпници, ние не сме престъпници. Бях иронизиран заради това, че МВР просело любов. Държавата не може без тези свои органи. И те трябва да бъдат подкрепяни", заяви още главният секретар. И разказа за действията на полицията в Бостън след атентата там.

"Тези, които ни учат на морал от екрана на всеки четири години, някои от тях правят такива скандали преди избори", заяви още Георгиев. И обясни как на няколко пъти е молил политическите партии да не се занимават с МВР.

"Но точно тези хора не е правилно да ме учат на морал", обясни главният секретар.

И защити Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за обвиненията за това, че е разпореждал незаконни СРС-та.

"Сега искам МВР да си изчисти името. Аз каквото и да кажа, никой няма да ми повярва. Ще кажат - гадното ченге си говори там", смята Георгиев.

По думите на главния секретар на МВР делото "Опицвет" не е щяло да бъде факт, ако го е нямало Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна навремето.

Георгиев цитира интервю на Мак Грей, в което той казва за подслушването в България: „Случаят е във фаза на спекулации, а не във факти".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5750 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
2пак

2014.01.30 | 17:41

49
Този мътен поглед... Човек си задава въпроса - какво ли се случва с всичката дрога, която конфискуват?
5

2013.07.05 | 10:11

48
КАКВА ТЪПОТА В ПОГЛЕДА .КАКЪВ СЕКСАПИЛ НА МИСЪЛТА .МОЛЯ ТЕ ИЗПАРИ СЕ

2013.07.05 | 10:11

47
Няма незаконно подслушване, не регламентираното излизане на автомобила има, но не е използван за подслушване а за такси, за да изкарат някой лев за бедното МВР. Този тъпанар си личи,че се е учил във ФБР. Обаче българите са интелигентни хора, не са сащисти. Ходи да духаш супата на Буда.

2013.07.05 | 10:10

46
МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ И ПОСЛЕ РЕШЕТЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ!!!ПЛАНЪТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ :Относно БКП да се учреди партия (БСП) дистанцирана от старите и компрометирани социалистически пасиви със запазен контрол върху финансовият ресурс. Изнасяне на държавният капитал в чужбина чрез предприятията второ направление и връщането му под форма на чуждестранни инвестиции. Да създадем удобна и контролеруема опозиция.Водачите и да са предварително утвърдени от специалните служби а лидерите и да са изцяло зависими от нас чрез политическа лоялност физически зависимости или чрез компромати. Ако такива не са констатирани да се изфабрикуват. Населението да се разделя и противопоставя периодически социално икономически политически и етнически. Да се създадат партии и движения отговарящи на изброените профили. Чрез приватизация да се раздаде индустриалният капитал на безценица на наши фирми. Населението да се провокира за участие чрез тай наречените работещи дружества отнасящи се обаче само за предприятия с неизбежна ликвидация. В стопанската сфера да се раздели на територии по интереси които ще се управляват от тъй наречените бизнесмени наложени от нас. Ако някой от тях се опита да влезе в политиката или в чужда територия да се ликвидира а бизнеса му да се оглави от друг. Да се създадат престъпни групи на райони които да контролират търговски територии с цел монопол на пазара създавайки охранителни звена. Ако тези звена изместят центъра на задачата си или решат да се превърнат в икономически субект да бъдат ликвидирани .Да се създаде алтернативен синод с цел компрометиране на църквата .Да се разреши навлизането на секти. Да се отклони вниманието от основните устои на църквата за да може да се ползва материалната и имотната и база без контролно. Медиите да се ръководят от хора които сътрудничат с нас .Добри специалисти но без склонност към анализ създаващи критични интервюта за актуални проблеми но без да се стига до ликвидиране на причината за тези проблеми. Всички закони укази и разпоредби да се формулират така че да нямат точно и прецизно тълкование .Милицията да се увеличи численият и състав за сметка на армията като се използват хора без необходимите им квалификации. Да се работи с лоша материална база и ниски заплати. В армията военно-промишленият комплекс да бъде ликвидиран поетапно. Всички държавни служители да получават ниски заплати .Това специално се отнася за здравните работници просветата и образованието.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧЕЛО!!!
ани

2013.07.05 | 10:09

45
Прав е - няма подслушване , те направо са си слушали разговорите на хората , а дори и сега слушат .Не им пука какво се пише за тях , за тях няма закони - долни милиционери !
пушача

2013.07.05 | 10:09

44
Вчера казах пред няколко души, че не обичам ромите и тяхното поведение1. Днес ме провериха, намериха в мен джобно ножче от тези, които ги раздаваха от Мтел срещу точки и констатираха, че има предпоставки да извърша убийство! Е, какво? Да ме пъхнат в ареста и да ми конфискуват чекията ли? А може ли да положа обществено полезен труд в гетото - да крада заедно с ромите?
СУЛЬО

2013.04.24 | 23:39

43
Бог да даде здраве и живот на Бойко, Цветанов и ГЕРБ за това, че удариха БКП мафията и възстановиха реда, спокойствието и демокрацията в България. Трябва даже още по-твърда ръка - както в USA. Арестуват те с белезници на земята и ти четат правата, няма ънта-мънта. Тук или държава и ред ще има, или комунизъм. Среден път няма.
mox

2013.04.23 | 23:16

42
Калин Георгиев е изпратен да замаже положението, но на всички вече е ясно какво се случва и никой не вярва на това, което казва. От предизборен популизъм и гласуване на пук сме на това дередже. Никога повече ГЕРБ - защото няма нищо по страшно от прости, нагли и неграмотни управляващи!

2013.04.22 | 23:10

12
Нищо не ти е ясно.Ти нещо черно на бяло да си видял.Докато съдът не излезе с решение и не осъди някой всичко това са празни предизборни приказки.Веднага след изборите делата ще паднат но вече ще е късно за всички срещу които са заведени дела.
:)

2013.04.23 | 23:16

41
Мен щеше да ме е срам да говоря такива тъпотии ! А още повече щеше да ме е срам ако бях като 43, 46 - да вярвам на въпросните глупости !

2013.04.23 | 23:15

40
Аз тия от БСП не ги запомних с друго освен да вадят компромати ама на какво се надяват на късата памет на народа ли.Сякаш 2009 г. не загубиха изборите точно заради същите скандали с тяхното правителство или сега ще кажат ама ние тогава не сме управлявали сами и не сме виновни.

Добави коментар

Водещи новини