32-годишна майка на две деца срещу Станишев, Борисов и Сидеров

Булфото
share

Протестиращите срещу монополите хвърлят в битка срещу Бойко Борисов, Сергей Станишев и Волен Сидеров в 25-и МИР-София 32-годишната Анелия Дечева. Това е една прекрасна жена, майка на две деца, с две висши образования, поясниха от Движение за граждански контрол (ДГИ). Те се явяват с мандатоносител партия Демократична гражданска инициатива, пише "Труд".

Общо 138 са кандидатите за депутати, които са избрани от Янко Петров, Ангел Славчев и Дончо Дудев. Преди да стартира предизборната кампания, те обявиха, че искат да имат 160 депутати и посочиха, че издигат кандидатурата на Йоанна Иванова. Сега тя ще води листата в 23-ти МИР-София. В столицата ще се борят още две жени - в 24-рти МИР ще бъде Светлана Горанова, а в 26-и МИР София-област водач на листа е Десислава Василева.

Съжаляваме, че нямахме много време за подготовка. Сега дооформяме нещата и ще качим всички визитки и снимки на кандидатите ни в сайта на движението, каза Дончо Дудев. Той поясни, че няма да могат да издигнат кандидати в Кърджали и Ямбол, тъй като не са успели да направят организация. Труден е бил и изборът във Варна, където протестиращите се разцепиха на няколко фракции. Водач на листата в морската столица ще е Янко Андреев.

Водач на листата в Монтана е Роман Пещерски. Той е на 29 години. Работи в София като архитект. Врачанската листа ще се води от 42-годишната Екатерина Димитрова. Тя е сред организаторите на най-масовите протести в града, където през февруари на улицата излязоха над 5000 души. 10 години управлява учебен център за компютърна и езикова грамотност. През 90-те години се е занимавала с контрол на електронни системи в сектор "Вентилация" към Реакторен цех в АЕЦ "Козлодуй".

Водещи новини

Още новини