„Да, България” отива на изборите заедно с "Продължаваме Промяната"

  • 03 септември 2024 21:56

  • 947
  • 15
„Да, България” отива на изборите заедно с "Продължаваме Промяната"
©

"Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ и поставя за цел връщането на поне 100 000 загубени избиратели, съобщиха от пресцентъра на партията.

Ето и цялата позиция на Националния им съвет:

На предсрочните парламентарни избори на 9-ти юни 2024 г. ПП-ДБ загуби половината от своите избиратели. Нещо повече, това беше поредният резултат, който показва оттегляне на подкрепа. За „Да, България!“ това беше ясен сигнал, че настоящата формула на политическо представителство на демократичната общност в център-дясното пространство има нужда от много сериозно преосмисляне. Ако тази тенденция продължи без истинско обновяване, ние няма да бъдем в състояние да изпълняваме ефективно основната си политическа мисия: да отстояваме геополитическата ориентация на страната във всички измерения, да налагаме дневен ред на последователна модернизация и демократизация и да гарантираме върховенството на правото и добрата бизнес среда.

България има нужда от прекратяване на политическата криза, формиране на смело, антикорупционно и реформаторско правителство. Всичко това може да се случи единствено ако ние си поставим амбициозни електорални цели:

Ние многократно призовахме за обновяване в следните направления: 

Лидерство и формат на вземане и прилагане на решения;

По-ясно идейно профилиране на партиите и възможност всяка да разширява подкрепата си на тази основа;

Нова амбициозна програма, изработена в диалог с гражданското общество;

Ангажиране с управленска формула на основата на политически приоритети, като база за честен разговор с избирателите;

Промяна на философията на подбор и излъчване на кандидатите за депутати, така че да се гарантира демократичното участие на избирателите и качеството на представителството.

"Да, България" решава как ще се явява на изборите, Божидар Божанов призова да се постъпи отговорно

По общо съгласие в ПП-ДБ, че досегашното рамково коалиционно споразумение от м. февруари 2023 г. е изчерпано като основа за търсене на разширяване на подкрепата за коалицията, започнаха преговори за ново такова. То следваше да уреди дългосрочно нов етап на развитие на коалицията и на негова основа да се сключват еднократни споразумения за явяване на конкретни избори.

В рамките на преговорите беше постигнато принципно съгласие по повечето от гореизложените направления:

Не беше постигнато съгласие по прилагане нови механизми за попълване на кандидатските листи, включващи отказ от партийни квоти. Същевременно в започващата предизборна кампания самият процес на преговори и обсъждане на различни решения се превръща в източник на медийни спекулации и вредно за необходимата мобилизация напрежение.

Дава мандат на Изпълнителния съвет за сключване на предизборно споразумение за съвместно участие в изборите за 51-во Народно събрание на „Да, България!“ в коалиция с „Продължаваме Промяната“ и „Демократи за силна България“.

Поради липса на условия за завършване на процеса по договаряне за ново дългосрочно политическо споразумение сега, след изборите ще бъде даден нов мандат за преговори за такова споразумение, включително въз основа на резултатите.

Смята, че за да може ПП-ДБ да изпълнява основната си политическа мисия на представител на демократичната общност и център-дясното политическо пространство и да бъде водещ фактор в създаването на силно евроатлантическо, реформаторско и антикорупционно мнозинство и правителство, с което да бъде сложен край на политическата криза, коалицията следва да си постави следните цели:

Връщане на доверието към коалицията на най-малко 100 хиляди от изгубените при последния вот избиратели;

Установяване на коалицията като сигурен мандатоносител съгласно процедурата по чл. 99 от Конституцията на Република България, с оглед пълноценното прилагане на формулата за управление, одобрена от коалицията;

За изпълнението на тези цели Националният съвет призовава всички симпатизанти, членове, местни организации и кандидати на „Да, България!“ да положат максимални усилия и активност.

Възлага на Изпълнителния съвет да изготви и наложи ясни дясноцентристки програмни приоритети в изпълнение на решенията на Националната конференция от 09.03.2024 г.

Възлага на Щаба на „Да, България!“ да изработи и приложи стратегия за кампанията, която да осигури максимална мобилизация и използване на потенциала на посланията на „Да, България!“ и на мажоритарния капацитет на кандидатите за позитивна и координирана с общата стратегия ПП-ДБ преференциална кампания.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
947 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2024.09.03 | 23:49

15
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
Реалист

2024.09.03 | 23:27

14
В този момент ДБ загуби избиратели,вместо да спечели нови.Коалирайки се за пореден път с "гастарбайтерите" самозванци от ПП,загуби политическия си облик на дясноцентристка партия,подкрепяйки откровено левичарските методи на Кокорчо,който на всичкото отгоре е и русофилски настроен.За каква дясна партия се брои ДБ,след като приема за финансов министър Кокорчо!?!?
Демократ

2024.09.03 | 22:30

6
Успех на единствената алтернатива на мафиотското статукво !

2024.09.03 | 23:21

13
Да вървят на майките си в г.ъза всичките са комунистически изчадия и изроди
хахаха

2024.09.03 | 22:44

9
марш оттука де.бил жълтопаветен
Д.Б,ЗАЩО

2024.09.03 | 22:54

12
РАСЪЖДАВАХТЕ ПО МЕДИИТЕ ВИЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИСЛИТИ
МОДЕРАТОРЧЕ

2024.09.03 | 22:53

11
ИЗДИГАЙ ГО ВИСОКО ТАЯ ЖЪЛТОПАВЕТНА ТВАР БАС ДЪРЖА ЧЕ ВНУС Е НА НАШ ДРУГАР
А ТО

2024.09.03 | 22:44

10
И ВЪВ "ВЕЛИКИТЕ"ЩАТИ Е ТАКА
В БЪЛГАРИЯ

2024.09.03 | 22:43

8
ДЕМОКРАТ Е НАСЛЕДНИК НА КОМУНИСТ
ПУНТАМАРА

2024.09.03 | 22:42

7
ИЗИГРАХТЕ ОБОЧЕ СИ ЛИЧИ ЧЕ ИМА РАЗНОБОЙ В КОАЛИЦИЯТА ВИ

2024.09.03 | 22:28

5
ДАНО ГАДНИТЕ СОРОСОИДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ ВЛЯЗЪТ В ПАРЛАМЕНТА!!!
ДОБРИ НОВИНИ

2024.09.03 | 22:27

4
Руските военни са нанесли ракетен удар по военното училище на украинските въоръжени сили в Полтава, което обучава специалисти по радарна система за насочване на артилерията и радиоелектронна борба (РЕБ) за украинската армия, предава Lenta.ru. "Именно този персонал беше поразен от ракетен удар“, заяви Владимир Рогов в Telegram. Според него ракетният удар е бил нанесен в момента на строй, когато на мястото на удара е имало над 500 войници от украинските въоръжени сили. "Загубите на противника са стотици“, заключи Рогов. Украински източници потвърждават информацията за този удар. По-специално този факт беше признат от депутата от Върховната Рада Маряна Безуглая, използвайки това като причина за по-нататъшни атаки срещу командването на въоръжените сили на Украйна. "Полтава. Построяването в 128-а бригада не научи нищо, никой не беше наказан, Залужни, Сирски, Павлюк "решаваха“ всичко тогава. Има повторение и повторение на трагедиите. Къде е границата?“, пита народният депутат. А в социалните мрежи украинските военни твърдят, че "в Полтава има голяма беда“, "много убити и ранени“.

Добави коментар

Водещи новини