Доц. Любенов с прогноза: Тепърва ще гледаме още драми в ДПС, догодина ще има нови избори

  • 03 септември 2024 18:00

  • 1003
  • 2
Доц. Любенов с прогноза: Тепърва ще гледаме още драми в ДПС, догодина ще има нови избори
© NOVA NEWS

Двете ДПС-та не могат да бъдат регистрирани от ЦИК с наименованията им от вчера. Няма как да има две регистрирани две партии с абревиатурата ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. За мен казусът ще бъде отнесен до ВАС и тепърва ще станем свидетели на нови сериозни драми. Не можем да намерим никаква логика в двете коалиции ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от вчера. В България има регистрирани над 200 политически партии, но повчето от тях са кухи и служат само за мандатоносители. 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов, който коментира политическите сътресения в страната.  

ЦИК реши казуса с ДПС: приема едновременно документите на двете фракции

"Партийната система в България е изчерпана. Доверието в нея също. Най-голямото доказателство е ниската избирателна активност, каквото ще имаме и на предстоящите избори. Бъдещето ще покаже какво ще случи и накъде ще тръгне България - дали към модерния Запад или към авторитарни режими като в Унгария. За мен догодина отново ще отидем на предсрочни избори. Не виждам как в този фрагментиран парламент ще може да се постигне стабилно и устойчиво правителство", прозгнозира той.  

„Да, България” решава как ще се явява на изборите

"За мен проблемите при ПП-ДБ се дължат на листите. В момента те са 3 към 1 в полза на ПП. Изглежда, че "Да, България" не се чувстват уютно в тази коалиция. Те не успяха да изпратят евродепутат в Брюскел и явно се чувсвтат ощетени. До момента чухме от ПП-ДБ, че трябва да има премиер, който да е равно отдалечен от всички партии, но също така трябва да се каже кои партии ще подкрепят това правителство. Навсякъде в Европа има коалиционни споразумения и това е работещият вариант. За мен с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е може да се получи същата ситуация като ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - да има две регистрирани БСП-та за изборите. Ако това се случи, най-вероятно нито едно от двете БСП-та няма да влезе в парламента. В момента БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се спасява от ниската избирателна активност, защото с 80 000 гласа можеш да влезеш в парламента. Ако има висока избирателна активност, съвсем спокойно БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е може да не попадне в парламента. Проблемът в България е лидерски", категоричен бе доц. Любенов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1003 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.03 | 19:23

1
Върни си дипломата
Qqq

2024.09.03 | 19:49

2
Няма на кого

Добави коментар

Водещи новини