Сидеров: Българското мюфтийство е на издръжка от Турция

share

Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров бе на протест в Кюстендил срещу претенциите на Мюсюлманското изповедание в България срещу имоти в Кюстендил и Дупница.

"Ние се ангажираме като националистическа партия, която винаги е била срещу ислямизирането на България и то изкуствено, защото аз не знам в Кюстендил да живеят мюсюлмани. Мюфтийството иска тук да цъфне едно минаре, да започне да огласява със своя вой центъра на града, както в София, където се борим от години, и да се даде вид че Кюстендил е мюсюлмански град. Това е стратегия на Турция. Българското мюфтийство е на издръжка и пряко подчинение на турската държавна служба и получава инструкции от там. Турската стратегия е във всеки български град да цъфне минаре, да се покаже че България е мюсюлманска държава, след това ще започнат искания за промяна на конституцията, официален език да не е само българския, а и турския и да станем дуалистична държава, федеративна държава. Ние няма как да си мълчим и да го допуснем. Тук са нашите юристи от ПГ Атака, те ще влязат в залата и ще се запознаят с подробностите по делото, ще бъдат полезни с опита и квалификацията си", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Заедно със Сидеров бе почти цялото ръководство на партията.

Стотици членове и симпатизанти на партията подкрепиха протеста пред Съдебната палата в Кюстендил.

Относно присъствието на протеста на досегашни депутати от ПП ГЕРБ и кметовете на Кюстендил и Дупница, Сидеров коментира:
"Може би представителите на ГЕРБ са се събудили от сън. Същите гербери в парламента отхвърлиха предложенията ни за Закон за българския език и да не се говори на турски, действаха като придатък на ДПС. Що за демагогия, предизборно и демагогско е поведението им. Те трябва да се разобличават като псевдопатриоти".

"Атака" ще участва сама на изборите за 42 Народно събрание.

Водещи новини

Още новини