Росен Карадимов за кредита от 150 млн. лева на Вълка: Огромен подарък

  • 03 септември 2024 17:43

  • 1583
  • 2
Росен Карадимов за кредита от 150 млн. лева на Вълка: Огромен подарък
© БТВ

Това е ненормална ситуация. Това е един огромен необезпечен кредит, един подарък. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на иновациите и растежа Росен КарадимовРосен КарадимовРосен Карадимов е назначен за министър на иновациите и растежа в служебния кабинет с, който е и бивш председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие, по повод отпуснатия от банката 150 млн. лева кредит на на Румен Гайтански – Вълка.

Това провокира всички извънредни последващи действия, които предприехме. ББР през 2019 г. няма нищо общо с ББР през 2024 г., като една от причините е именно този кредит. Станах председател на Надзорния съвет през ноември 2022 г. и заварих седем големи кредитни експозиции. Те бяха сложени на специален режим, заяви Карадимов.

Може да се приеме, че като обезпечение за този кредит са предоставени договори, които не са били валидни към онзи момент. Към 2024 г. това не е възможно, подчерта той.

Беше предприета нова стратегия на ББР, която включва уплътняване на публичните функции на банката и преодоляване на регионалните дисбаланси. В резултат на това банката се превърна в могъщ съюзник на държавата в ключови сектори като военната промишленост и здравеопазването, посочи бившият председател на Надзорния съвет на ББР.

150 млн. лв. от ББР към Вълка: "Пишете ги заминали тези пари"

Росен КарадимовРосен КарадимовРосен Карадимов е назначен за министър на иновациите и растежа в служебния кабинет с, който беше назначен от служебния кабинет за координатор на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, поясни, че задачата му е да осигури за материално-техническото обезпечаване на МРРБ - заради ГРАО системата, МВР - заради охраната на вота, Министерството на правосъдието - заради гласуването в затворите, Министерството на външните работи - заради гласуването в чужбина, и в Министерството на електроенното управление - заради верифицирането на машините и осигуряването на видеонаблюдението в деня на изборите.

Искам да подчертая, че изборите се провеждат от Централната избирателна комисия, правителството има отговорност по материално-техническото обезпечаване, посочи министърът.

Той увери, че всеки сигнал за купуване на гласове ще бъде проверен. Но това е част от наказателната превенция. Господарят на тази превенция е прокуратурата. Това, което е необходимо, МВР ще го създаде като организация. Имаме готовността за това, каза още Карадимов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1583 2

Коментари 2

Добави коментар
Нищо няма

2024.09.03 | 18:54

1
Да направите .. ние хората виждаме какво става… Пеевски винаги е купувач на цигански гласове по селата и в Пазарджик
фъкмък

2024.09.03 | 19:53

2
и какво те бъркат селата и циганите и общата им с ББР, тайбавушите

Добави коментар

Водещи новини