Станишев: Борисов докара България до разруха и се скри

Булфото
share

Лидерът на БСП Сергей Станишев и представители на партията внесоха документи и подписи в ЦИК за регистрация на партията за участие в предстоящите парламентарни избори.

Днес е Благовещение - хубав и светъл християнски празник, който винаги вдъхва надежда, надявам се така да бъде и за обществото ни на предстоящите избори, заяви Станишев, цитиран от БТА. Внесохме над 21 000 подписа - три пъти повече от необходимото, защото наблюдавам в последните дни една надпревара кой повече подписа ще внесе, отбеляза той. Очевидно партии като ГЕРБ не са разбрали, че няма нужда да внесат подписите на всички, които ще гласуват за тях, за да бъдат регистрирани, коментира Станишев.

"Когато съберат 750 000 подписа, както ние събрахме за националния референдум, тогава ще можем да се състезаваме като равни", добави лидерът на БСП. Той отбеляза, че са внесли подписите в ЦИК заедно със 122 млади членове на БСП, на колкото години е партията и гледат напред. Най-важното на тези избори е да бъде отстранена една власт, която беше вредна, и която продължава да бъде фактически на власт днес и чрез служебното правителство в голяма степен, заяви Сергей Станишев. По думите му важно е хората да излязат да гласуват, за да се реализира промяната - социална, икономическа и политическа.

След като три и половина години Борисов всеки ден излизаше по всички медии от сутрин до вечер, сега се скри, прави се, че не е управлявал и не е докарал България до тази разруха, която оставя, коментира пред журналисти лидерът на БСП Сергей  Станишев.

България има нужда от правителство - програмно, правителство на националната отговорност, на националното спасение след това разрушително управление, заяви социалистическият водач. В отговор на въпрос той каза, че има на ум политически сили, с  които би могло да бъде съставено такова програмно правителство, но отказа да ги назове.

Попитан дали ще работи с Бойко Борисов и с ГЕРБ, Станишев каза, че с тях не е възможно да се прави коалиция и го е  заявявал хиляди пъти. Техният модел на управление е политически и икономически монопол, задкулисие и разпределение на  обществените блага в интерес на малка група хора, отбеляза той. Трябва да спасяваме България именно от наследството на правителството на Борисов и няма какво те да се крият от своята отговорност, добави лидерът на БСП.

Ние се борим за това да бъдем първа политическа сила, да има ново управление, което е различно, което няма да замита нещата  под килима - злоупотребите и престъпленията на властта, която си отиде, и което ще реализира ефективна промяна в страната, заяви Сергей Станишев.

Той съобщи, че утре на заседание на Националния съвет на БСП ще бъдат обявени предложенията за водачи на листите, ще бъдат утвърдени и местата за коалиционни партньори и гражданската квота. Следващата седмица Националният съвет ще подреди окончателно листите. По думите на Станишев в листите ще има баланс, междуприемственост и промяна.

Водещи новини

Още новини