Станишев: Борисов постигна 100% увеличение на безработицата (обновена)

  • 19 март 2013 14:43

  • 12751
  • 106
Станишев: Борисов постигна 100% увеличение на безработицата (обновена)
©

ГЕРБ съсипаха доходите и работните места на българите толкова много, че цял един мандат няма да е достатъчен те да се върнат на нивата от 2009 г.

Това коментира председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция по повод социалната политика на кабинета "Борисов", цитиран от БТА. Намалението на безработицата в периода 2005 - 2009 г. е с 31 процента, а Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г успя да постигне почти сто процента увеличение на безработицата. Това е рекорд за цяла Европа, отбеляза Станишев. Когато ГЕРБ се обясняват със световната икономическа криза да направят сравнението с другите страни от ЕС, с изключение на държавите, които са фалирали, няма други такива увеличения на безработицата, добави той. Станишев попита Борисов каква отговорност поема той лично за тези 420 хиляди безработни. Сега ГЕРБ обещават социална политика, защо досега не я правиха, докато имаха тази възможност, коментира лидерът на БСП.

Той отбеляза, че за 3,5 г. управление на ГЕРБ няма никаква промяна на обезщетенията за майчинство, на детските добавки. БСП се обръща към хората с обществен договор за преодоляване на демографската криза в България, съобщи още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. От левицата предлагат увеличаване на обезщетението за майчинство до нивото на минималната работна заплата, обвързване на детските добавки с възрастта на детето и отпадане на подоходния критерий, стимулиране на модела на петчленното семейство, целева подкрепа за децата в общинските детски градини.

БСП поема ангажимент да води агресивна политика в сферата на заетостта и за един мандат да създаде 250 хиляди нови работни места, обясни Драгомир Стойнев. По думите му това не е популизъм. Когато БСП беше на власт парите в Националния план за действие по заетостта бяха 190 млн. лева, това гарантира 70 хиляди работни места, посочи той. Стойнев отбеляза, че по време на управлението на ГЕРБ тези пари са намалени трикратно. Планираме да ги увеличим с 200 млн. лева, добави той. Според него целият потенциал на ОП "Човешки ресурси" гарантира 120 хиляди работни места,отбеляза още Стойнев. По думите му това може да бъдат временни работни места, но когато няма никаква работа, това е помощ за всички български граждани.

БСП предвиждат замразяване на стажа и възрастта за пенсиониране на нивата, на които са сега. В същото време от левицата предлагат възможност за ранно пенсиониране - всички български граждани, на които не им достига стаж или възраст 2 години, да могат да се пенсионират. Драгомир Стойнев посочи, че това ще струва на държавата не повече от 23 млн. лева. От БСП се ангажират за връщане на швейцарското правило и редовно преизчисляване на старите пенсии. Всяко дете с увреждане ще получава 70 процента от минималната работна заплата, ще се създаде и фонд за подпомагане на работодатели, които наемат хора с увреждания, посочи Стойнев.

След като от ГЕРБ толкова бранят председателя на Борда на "Информационно обслужване" Михаил Константинов, има нещо гнило. Продължи Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Това означава, че готвят фалшификация на изборите и манипулация на резултатите, коментира той. Видях, че днес и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа мощно е защитил Михаил Константинов, и знам защо - защото той е пряко тяхно назначение като ръководител на "Информационно обслужване", посочи Станишев. Водачът на социалистите припомни, че искат освобождаването на Константинов, защото той изразил политически пристрастия, заявявайки че ако алтернативата е да се върне тройната коалиция, щял да направи всичко възможно това да не се случи. Константинов не е обикновен гражданин, а ръководител на структурата, която ще брои изборите и има достатъчно технологични възможности да се подменят резултати, коментира лидерът на БСП. Той отбеляза, че настояват и за освобождаването на изпълнителния директор на "Информационно обслужване", както и софтуерът да бъде тестван и верифициран от независими наблюдатели.

Засега не виждам и реална воля от служебното правителство да гарантират честни и демократични, нефалшифицирани, избори, коментира Станишев. По думите му това с приказки не ставало, а трябвало действия. "Кой ще гарантира честността на изборите - отговарящият за това заместник-главен прокурор Ася Петрова, която е известна със своята близост с Цветанов, неговият човек Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет, зад който се вижда огромната сянка на Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна - изпълнител на политическите поръчки на Цветанов, и Константин Казаков - шеф на ДАНС, също назначен от ГЕРБ", попита Станишев. "Как ще гарантират честността на изборите, след като цяла България видя през 2011 г. как ГЕРБ прави избори", добави той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12751 106

Свързани новини

Коментари 106

Добави коментар

2013.04.13 | 23:39

106
Полуистини+Отковенни лъжи = Манипулации = ДС /БСП/
Bati GoGo

2013.04.13 | 23:39

105
Станишев , колкото повече лаеш , толкоз повече ме убеждаваш да гласувам за ГЕРБ, ЗАЩОТО ТИ СИ БОЛЕН МОЗЪК.......Вземи си отпуск и на Нареченски бани ВЕДНАГА защото си ЗАКЪСНЯЛ..............Ако не те приемат там пробвай РАДНЕВО.......
goze

2013.04.13 | 23:38

104
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2013.04.13 | 23:38

103
Ами ти Сергейчо какво направи като беше на власт, държеше тия равнища малко над МИЗЕРИЯТА за да не се оплакваме... ае духай и ти. Присмял се хърбел на щърбел
123

2013.04.13 | 23:36

102
"От левицата предлагат увеличаване на обезщетението за майчинство до нивото на минималната работна заплата, обвързване на детските добавки с възрастта на детето и отпадане на подоходния критерий, стимулиране на модела на петчленното семейство" БСП да не е вече Българска Сиганска Партия, точно тия пари , дето се дават на килограм живо тегло са в основата на много социални и демографски проблеми, които в бъдеще ще засенчат днешните дребни битови неуредици. В Южна Африка майките пият акумулаторни киселини, за да раждат увредени деца и вместо 200 долара да вземат много повече за уроди, и тука ще стане така.
Лъжеца СССтанишев

2013.03.25 | 15:34

101
Тоя ако го няма Бойко а го плюе мисля че няма да може да свърже и две думи.Само критика и рушене- всеки го може а БСП- най-добре.Една отговорна и градивна приказка не каза, лъга, злепоставяше ни навсякъде в Европа.Крайно време е БСП да бъде приспана.Нейното време отмина.
rrrrrrr

2013.03.20 | 19:21

91
аз работя от 17 години в банка за 500 лв заплата. Искам да знам как точно Станишев ще накара работодателя ми да ми вдигне заплатата защото не ми стига. Или 500 лв трябва да ме радват като 5000 само и единствено защото той ще дойде на власт???

2013.03.25 | 15:33

100
АБе пич аз работя за 300 лева и какво да ти кажа не вярвам в страната да има партия или политик който да накара някой частник да вдигне заплатите.Просто няма да стане.За друго говорим и излизаме на улицата.Исканията на народа са да се махнат монополите и държавата да си влезе в ролята на загрижена майка а не мащеха за народа.Например да се одържавят някой сектори (дори и на 51%) без които се вижда че ако не са държавни народа ще измре от глад.Тези сектори са в енергетиката златодобива. Трябва да се махне и монопола върху горивата.Другото което е нужно е държавата и то поточно министерството на земеделието да се заеме с разработка на план за обработване на многото запустели държавни земи като се засадят с зеленчукови култури от рода на домати,краставици,пипер,боб,леща с които да залее българският пазар за да им падне цената и да станат достъпни за хората.Същото е дереджето и с животновъдството и цената на месото на пазара.За тази цел държавата може да наеме и много безработни на работа за обработка на земите с което ще помогне и за намаляване на безработицата.Преди 90 година храната беше евтина защото се произвеждаше много но от 90 г. на сам земите преминаха в частни арендатори които никой не задължава от кое и по колко да се произвежда и затова сега има недостиг и се внася от вън.Не е вярно че тука излиза по скъпо да се произвежда просто нека държавата си влезе в ролята.
?

2013.03.20 | 17:14

37
Ами време е вече да смениш професията, не може 17 години да си портиер или чистач и да чакаш увеличение, толкова една професия не можа ли да научиш? То не може, хем нищо да не правиш, хем пара да лапаш. Бакшиш да беше станал повече пари щеше да правиш на месец.
Ванката

2013.03.25 | 15:33

99
Станишев забрави ли,че вчера обещаваше да вдигнете с 40% всички доходи,а сега казваш,че един мандат няма да ви стигне за да ги докарате до нивото на 2009г. Абе важното е,че обещаваш, пък после ще му мислим!
Абе човече в кой век живееш

2013.03.25 | 15:33

98
Към 102. Ако удържавим каквото и да е означава да го платим на собственика-с какви пари?Добре, държавата ще ти намали сметките и няма да има пари за модернизация в крайна сметка изоставане.Държавата е доказала че е лош собственик и продънено буре (БДЖ и всички други).Искате да ни върнете в кой век?Единственото решение е КОНТРОЛ на всичко.
джо бързия

2013.03.20 | 18:01

40
парите са в БАНКИТЕ,,,,,И В ОФШОРНИТЕ ФИРМИ,,,
????

2013.03.25 | 15:31

97
kakva ataka pishe tozi po nagore,volen e sushtata podloga lichno sum go vijdal kak si razpiva s binev i nqkolko kurvi i prez chas im noseha chuval s pari ,ne razbrahte li che vsichki sa jadni za vlast i pari podlogi s podlogite tolkova ste gnusni che ne moga da vi gledam ve4e po televiziqta ,samo zamazvate ochite na horata i se topite edna partiq druga edno i su6to vseki den vzemete se v ruce che mai idva momenta za vsichki v NS da posledvate KADAFI SHISHA V BONUSA .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини