Сергей Станишев лично ще оценява депутатите си

share

Кой соцдепутат каква работа е свършил в парламента, каква оценка получава и ще бъде ли в новите червени листи? Това ще каже лично на всеки от досегашните избраници лидерът Сергей Станишев.

Разговорите ще са с всеки поотделно "на четири очи".

Социалист номер 1 не обсъждал горещата тема дори и с най-приближените си, съобщава "Стандарт".

Той е имал преди дни среща само със Стефан Данаилов. Ламбо е предал на соцлидера емоционално писмо и след това двамата са говорили за необходимостта любимецът на поколения българи актьор да се включи още веднъж в изборната битка. "Ако Сергей прецени - да го прочете на пленум. Но то е за него. Аз нямам право да говоря вече за писмото", каза пред "Стандарт" Данаилов. Още преди разговорите с лидера някои от досегашните депутати предпочетоха сами да се оттеглят заради призива на Станишев за "нови лица в политиката". От следващия парламент в аванс се отказаха Петър Димитров, Георги Пирински, който иска да е евродепутат, Любен Корнезов, Евгений Желев, Бойко Великов.

В съюз с кои партии БСП отива на избори ще решат социалистите на пленум днес. Досегашните 7 организации от Коалиция за България остават, твърдят на "Позитано" 20. По места дори вече се подготвяли документите за регистрация на вота. Бурни дискусии обаче се очакват около предоставянето на места в листите за Евророма на Цветелин Кънчев. Мнозина от висшите партийци настоявали партията да бъде изключена от Коалиция за България.

Още 5-6 организации ще привлекат в орбитата си социалистите. Новите няма да са част от Коалиция за България, с тях ще се подписват двустранни споразумения. Става дума за граждански сдружения на военни, пенсионери и еколози, уточниха от "Позитано" 20. Според източниците ни соцръководството щяло да се отблагодари на тези структури с няколко места в червените листи заради помощта им в събирането на подписката за "Белене". Списъците на БСП за изборите ще са готови за 4 април. В листите ще има и гражданска квота.
Днешният пленум ще чуе и доклад на Станишев за работата на червените депутати. Анализът ще е разделен на 3 части, като специално внимание ще бъде обърнато на ударите, които червените понесоха след победата на ГЕРБ през 2009 г. Както и на попаденията им през последните месеци.

Водещи новини

Още новини