Цветанов: Трябваше да внимаваме повече със социалната сфера (обновена)

share

Според министъра на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов управляващата партия може би е трябвало да обърне повече внимание и действително да отговори на очакванията на хората в социалната сфера - в сферата на доходите.

Това заяви той пред журналисти в Кърджали, при откриването на нов партиен офис за 6-годишнината от създаването на местната структура. "Но разберете, че нямахме възможност това да го правим, защото трябваше да се придържаме към тази финансова стабилност, която дава възможност за повече инвестиции за България", заяви Цветанов. Той коментира, че през последните месеци диаметрално противоположни партии от различни политически европейски семейства са се обединили срещу ГЕРБ - Сергей Станишев, Иван Костов, Ахмед Доган и Волен Сидеров. Целта им била да запазят статуквото "за което всички казват, че те не са го създавали и не са участвали в него", уточни Цветанов.

Не пожела на никой български гражданин да е на мястото на президента Росен Плевнелиев и сложната ситуация, в която се намира. Относно протестите в страната, Цветанов бе категоричен, че те трябва да бъдат мирни, без провокации и опити за противопоставяне между полиция и гражданско общество. Цветан Цветанов прогнозира не по-малко от 20 хиляди гласа за ГЕРБ в област Кърджали на предстоящите парламентарни избори, припомняйки, че на предишните парламентарни избори през 2009 г. броят им е бил 18 хиляди.

Цветанов също посочи, че от ГЕРБ не водят приятелски огън по президента Росен Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини