Плевнелиев: Аз съм част от народа (обновена)

  • 02 март 2013 18:17

  • 6017
  • 64
Плевнелиев: Аз съм част от народа (обновена)
© булфото

Хората очакват от президента откровеност ,каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по Нова ТВ.

Държавният глава ще работи в интерес на народа. Това не е първата, но не е последната криза. Въпросът е как ще излезем от нея, дали с достойнство или по недостоен начин. Аз съм част от народа, допълни той.  работя за това да има ясни послания към партията и те могат да ни изведат от кризата. Хората искат да бъдат управлявани от почтени хора. Президентът отказа да коментира политици.

За срещата с представителите на протестиращите президентът каза, че това не е било провал. Дойдоха хора, някои предложиха много смислени идеи, допълни той, като посочи, че той не е опредяла списъка на хората, които дойдоха вчера в президентството. Един президент не може да бъде партиен член. Гарантирам, че служебното правителство ще бъде надпартийно. В него ще има компетентни хора, независимо от партиите. Държавният глава отказа да посочи кой ще бъде служебният премиер. Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е български комисар и ще остане на работа там, където е, каза още президентът.

Нарекохте оставката на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г безотговорна, бе попитан от Сашо Диков президентът. Тогава изказах своето мнение, отговори Плевнелиев. Премиерът сам взима решенията, обясни държавният глава. Аз бях изненадан с оставката, каза Плевнелиев. Отношенията са ни мъжки и прями, допълни президентът, като допълни, че между политици на високо ниво не може да има караници, защото проблемът трябва да се посочи, обсъди и реши. Такъв съм и с други политици - Сергей Станишев, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Моята каузата е България – модерна и просперираща, допълни държавният глава.

Задачата ни е да гарантираме мирно функциониране на следващото правителство, обясни президентът.

Президентът на България ще си свърши работата в интерес на народа. Той заяви, че в България идеите на гражданите могат да се реализират само чрез институции. Една личност не може да оправи тази държава, колкото и да е силна тя. Институциите, когато гарантират правилата, когато се спазват законите, ще помогнат да се увеличат инвестициите и работните места.
Плевнелиев допълни, че един президент не може да се заиграва с една или друга политическа партия. „Конституцията посочва много ясно неговата надпартийност и независимост. Аз не съм член на политическа партия, не съм бил. Смятам да спазвам правилата и Конституцията. Гарантирам, че като президент ще адресирам проблемите на хората с цялата честност и откровеност. Служебното правителство ще бъде поставено под натиск. Разбира се, най-различни кръгове и интереси биха искали да бъдат представени там. Но по начина, по който ще бъде сформирано служебното правителство, ще стане ясно, че то е истински надпартийно. От друга гледна точка нека да сме наясно – за мен е важно в него да влязат хора, които могат да си свършат работата, без да гледам какви са били те в миналото и каква е била тяхната политическа принадлежност. Имаме служебно правителство, то има ясни задачи, трябва да ги свърши. Всеки един от тези хора трябва да е компетентен, да може да свърши тази работа, независимо от неговата политическа принадлежност”, допълни Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Президентът благодари на своята съпруга, която пази себе си и децата от шума. Тя не бе съгласна и да се кандидатирам и за министър, допълни той.


Обичам си родината, и искам тя настане място, достойно за живеене. Надявам се, хората да виждат в мен прагматик. Аз предлагам да постъпим като германците, да седнем и да обсъдим и решим проблемите. Той отказа да посочи коя е основната грешка на Борисов: Трудно е да се прецени, правилната оценка ще направи историята. В нея не се влиза по поръчка. Оценката ще я дадат хората на следващите избори.

Искам хората да занаят, че президентството и служебното правителство ще работят с тях.

Според Плевнелиев не е необходима ревизия на Конституцията. Да покажем на Европа, че устоите на демокрацията в България са здрави и да променим страната за добро, завърши Плевнелиев.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6017 64

Коментари 64

Добави коментар
нео

2013.03.04 | 00:45

64
Хора тоя охлюв не заслужава даже и коментар,колко жалко че тоя ни е президент.Олигарх които е част от енергиината мафия ще излъчва служебно правителство,което да разследва монополите, Егати абсурда.Сещате ли се какви хора ще ни натресе тая марионетка.Е нема такава държава.

2013.03.04 | 00:45

63
Тоя педал преди време заради джамията в Гоце Делчев ли ходи при мюфтията, дето ще е на 5000 квадрата? Тоя ли ще управлява България дето ни превръща в център на радикален ислям? Тая ли марионетка на Тиквата?

2013.03.03 | 22:16

62
Вижда се че всички партии (без АТАКА)защитават монополите защото те ги финансират за да са на власт.Дори и президента изказва мнения с които подкрепя монопола защото ако започнело одържавяване чуждестранните инвеститори щели да напуснат страната.Само че г-н Президент има сектори за които не може да няма одържавяване и ако сте истински родолюбец може да вземете пример от други държави в ЕС като например Франция където енергетиката не е на 100% частна собственост.Не мога да ви разбера как си противоречите като казвате че българите не произвеждат достатъчно за да им се вдигнат доходите а вие и другите партии направихте ли така за да промените това.Как може да стане това.Като не строите само магистрали а и заводи в които хората да могат да работят и да произвеждат стоки са българския пазар.Вместо да мислите как само да си пълните джобовете направете така че по многото запустели български поля пак да се садят домати,краставици,картофи и още земеделски култури с което ще задоволим пазара и цената на тези продукти ще падне за да могат хората да си ги позволят.Винаги могат да се намерят хора които да обработват земите поради голямата безработица в страната.Само трябва да има желание от ваша страна и добра работа на държавните администрации по райони.Нека държавата да си влезе в ролята и да подпомогне животновъдството така ще паднат и цените на месото.Ако направите няколко неща които народа иска като да одържавите ЕРП-тата ,златодобива,монопола върху горивата и спомогнете за развитието на земеделието и животновъдството и се сложат мита на вносните стоки за да се купуват българските хората ще могат да се оправят и със заплатите които получават в момента и вие ще бъдете запомнени с добро.НЕКА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ДА ПОМИСЛЯТ КАК ДА ПОМОГНАТ НА ХОРАТА!!!
една българка

2013.03.03 | 22:14

61
Не желая да се правя на велик националист в навечерието на такъв Велик празник като 03 март,историята не я пиша аз,но е чисто кощунство и не прави чест на никого да се гаври с нашият народ!Да си приписва "някакви си заслуги",защото тези хора са се борили са една Истинска България! Не можеш ти г-н Плевналиев,да ми се афишираш,че си част от народа,когато ни най-малко те интересува как живее един обикновен българин,как си плаща сметките,с какво преживява и как оцелява! Много е лесно от страни да се говори,да си "уж" солидарен към българският народ! Ще ти повярвам,когато ми докажеш,че с честен труд си придобил имотите си -няма да споменавам колко са!!!
Катастрофирало преѝзидентско келешче

2013.03.03 | 22:13

60
Чехлю е “част“ от народа избрал за членове на Обществения съвет олигарха Огнян Донев от Софарма и шеф на КРИБ и Божидар Данев - от БСК.... Боже, боже тоя двумерен, сламен идиот, наречен Български президент! Плевнелиев, толкова си част от народа, колкото Народът е част от ГЕРБ, ТОЕСТ Н И К О Л К О! Главата ти скоро ще се търкулне като тази на Боко Тиквата, колкото и на последния да не му се вярваше, че ще му се случи! Ти отминаваш тоже в кенефа на историята, господинчо!

2013.03.03 | 22:13

59
Тая невестулка или е толкова тъп, че не чува как всички го оплюват за изключително малоумните му и неадекватни постъпки в угода единствено и само на олигарси, монополисти и т.н. това което направи последно да покани най-големите и доказани монополисти и олигарси беше върха на сладоледа, и да не забравяме шефа на КНСБ, който е пълна марионетка на същите! Така, че г-н Никой и нямащ право да се нарече наш президент, ако продължаваш така може и ти да се наложи да си хвърлиш оставката, и да отидеш при твоя господ Буда, да си правите компания!
Повръща ми се като чуя думата политик

2013.03.03 | 22:12

58
А от този специално ми се и при§ира ... Нямам думи за да опиша лицемерието на тази сган политиците. Трябва незабавно да ги подменим с нещо друго ,като форма на регулаторен механизъм за страната ни! Швейцарският модел ще е най-добър ,като за начало...

2013.03.03 | 22:11

57
Плевня, плазмодий мазен, имаше последен шанс да се реваншираш към народа си и него пропиля, олигархичен боклук крадлив

2013.03.03 | 22:11

56
Росене, ти си част от матрицата
аз

2013.03.03 | 22:11

55
Ти си част от народа, но не си ЗА народа. По добре се скрий.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини