И от "Атака" поискаха оставката на ГЕРБ

share

Партия "Атака" иска оставка на цялото правителство на ГЕРБ, това заяви на пресконференция Волен Сидеров, предаде репортер на novini.bg.

Те смятат, че със смяната на даден министър няма да се реши политическата криза в страната, тъй като е необходима смяна на философията на политика, за да бъде премахната колонизацията. "Атака" иска да се създаде служебен кабинет, в който да влизат и хора от инициативните комитети на протестиращите, за да може исканията на хората да бъдат взети предвид. Той ще се казва Комитет "Български национален интерес". Недоволство в страната ескалира тъй като хората не искат да бъдат ограбени от тези концесионери", заяви още националистът. Той визира не само ЕРП-та и мобилните оператори,а и представители на големи хранителни вериги, които изнасят печалбите си навън. Сидеров поиска те да напуснат България.

Лидерът на "Атака" заяви, че в момента ГЕРБ отнасят шамарите, но те не са подписвали договорите с концесионерите. "Но от управляващите не направиха нищо за отнемането на лицензите и да се подобри стандарта на живот на хората", допълни още той.Националистът бе категоричен, че не са се срещали с други политически лидери и не са обсъждани коалиции и искането на оставката на кабинета "Борисов".

Националистите допълниха, че е внесено уведомление за сформирането на инициативен комитет за провеждане на национален референдум. "Уведомена е  председателят на Народното събрание- г-жа Цецка Цачева, че от 18.02. 2013 година  започва подписка за провеждане на национален референдум с 4 въпроса:
1. Да станат ЕРП-та държавна собственост, неподлежаща на приватизиране и концесиониране
2. Да станат  златото и останалите редки метали, нефтът и газа изключителна държавна собственост неподлежаща на концесия
3. Да се изравнят ли със средна индексация българските доходи със средноевропейските
4. Да се огласят ли договорите по всички приватизационни сделки от 1990 година насам
 

Водещи новини

Още новини