Румен Петков: Който приема да бъде бит погрешка в дома си, да подкрепи правителството

Булфото
share

Той бе категоричен, че гласуването трябва да е публично, защото всеки депутат трябва да се изправи със съвестта си пред българските граждани.

Който приема контрабандата да ощетява бюджета и е съгласен да бъде бит погрешка в дома си, нека подкрепи правителството. Който счита, че се ограбва българската държава и нейните граждани и че сме свидетели на случаи на полицейски произвол трябва да подкрепи вота на недоверие, подчерта Румен Петков.

Той за пореден път заяви, че отритването ни от Шенгенското пространство е най-големия провал на страната и правителство въобще. Според бившия вътрешен министър само от контрабанда на цигари и горива щетите върху бюджета са за над 1,3 млрд. лв.

Няма да има пари за пенсии, докато те се крадат, категоричен бе Румен Петков, без да се ангажира с предположение дали това се прави под покровителството на митническата дирекция, или на вътрешното министерство.

Усилването на контрабандата с цигари бе отчетена и от министър Дянков, но колегата му Цветанов даде уклончив отговор в Народното събрание, без да поясни какви мерки се предприемат и какъв е резултата от тях, допълни Румен Петков.

Сред аргументи за искания вот на недоверие той посочи полицейското насилие и произвол, натиска върху съдебната система, увеличената контрабандата и отказа за приемането ни в Шенген.

Водещи новини

Още новини