Румен Петков: Цветанов пак сгафи

  • 01 юни 2011 13:01

  • 1226
  • 2
Румен Петков: Цветанов пак сгафи
© Булфото

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в посочи на брифинг, че това е поредният гаф на вътрешния министър и заяви, че левицата ще сезира главния прокурор на Република България, а освен това ще подготви питане към вътрешния министър Цветанов за това - как арестант, задържан в европейска държава, е бил оставен без конвой – да пътува със самолет по силата на европейска заповед за задържане.


„Смаяхме едновременно Европол, Евроджъст, Фронтекс с избягал арестант от самолет”, заяви Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. Той изтъкна, че не за първи път страната ни "успява" да изпусне чуждестранни обекти от границите си. Първият случай е с турската гемия.

По думите му - случаят с избягалия от самолета арестант е вторият в "историята" на МВР под ръководството на Цветан Цветанов. "За гемията - иди - дойди", посочи Петков.

Той обясни, че ще пита вътрешния министър Цветанов - дали през май, по силата на европейска заповед за арест, са задържани двама българи в страна-членка на ЕС, качени са на самолет, но на българска територия слиза само един. "Задържани са 50%; не сме съвсем фал, но в София успеваемостта на МВР е 50%", подчерта Петков. Ако това е вярно, значи случаят с гемията е в реда на нещата, допълни той.


Има три обяснения за случилото се - първо някой е взел много голям рушвет, за да обезпечи комфорта на арестанта; второ това е върхът на некадърността на вътрешния министър и шефа на гранична полиция и третото е компилация от двата варианта.


Социалистите ще искат анкетна комисия по случая и ще сезират главния прокурор. По темата ще бъде питан и Цветан Цветанов, но Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в вече знае какъв отговор ще получи: "Виновни са сержант X и младши сержант Y". Според него именно подобни гафове ни спъват по пътя към Шенген.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1226 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.06.06 | 10:07

2
Не му е за първи път. Интересно кога ще е последния му гав като министър.

2011.06.06 | 10:02

1
Не му е за първи път. Интересно кога ще е последния му гав като министър.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини