Румен Петков: В референдума участваха висшисти

share

Предстои един изключително труден процес на формиране на следващото правителство и тук главният въпрос е в това кой каква политика предлага, кой колко ще бъде чут и подкрепен от гражданите. Това каза депутатът от БСП Румен Петков в предаването „Животът и други неща” по БНТ.

„Като мобилизация, като послание и като адресати трябва много сериозно да анализираме реалността такава, каквато е, а не каквато ни се иска на нас, ако искаме действително да спечелим следващите избори, за което имаме всички основания”, заяви Петков.

Относно проведения референдум Петков заяви, че се пропуска нещо важно, а именно това, че по-голямата част от взелите участие в него са висшисти, т.е. участвали са информирани хора. Това според него означава, че БСП не успяло да достигне до хората със средно образование, до същностната електорална маса. Петков посочи, че вотът на ДПС е равен на вота на „Атака” и ВМРО взети заедно, което означава, че референдумът действително е национален и в него са участвали хора, които осъзнават същността на проблема.

Водещи новини

Още новини