Румен Петков: Резултатът от референдума е първата крупна загуба на ГЕРБ

share

Отказът от гласуване на референдума е много притеснителен за начина, по който сме управлявани през последните три години и половина. Това каза Румен Петков, народен представител от Плевенски избирателен район от Коалиция за България.

По думите му резултатът от референдума е първата крупна загуба на ГЕРБ от създаването на тази партия до сега. Петков подчерта, че фактът, че 80% от хората не са гласували, е много тревожен. „В Плевенска област участието беше сравнително високо, отчитайки базата за страната. Това е, благодарение на факта, че тук хората са по-запознати. Ние направихме една много активна кампания по този въпрос вече години и когато хората имат обективна представа за тях е по-лесно да вземат решение, да излязат и да го заявят. Реалната активност в община Белене достигна 90%, в Никопол достигна 90%.

Искам специално да подчертая, че в община Левски, в сравнение с подписката, гласуването има ръст над седем пъти. Това са общините, в които този месец се проведе много сериозна и мащабна дискусия около въпроса за изграждането на атомна централа с неговите за и против”, каза Румен Петков. Той допълни, че дискусията за Белене е била прекалено много политизирана, но за съжаление много малко се е чул гласът на експертите. Той уточни, че социалистическата партия ще продължи активно, силно и убедително да участва в нов дебат за перспективите на атомните мощности днес и утре.

Водещи новини

Още новини