Промишленото производство в Япония се понижава значително през август

  • 30 септември 2024 11:05

  • 159
  • 0
Промишленото производство в Япония се понижава значително през август
© Getty Images

Промишленото производство в Япония се е сринало през миналия месец, водено от предизвиканите от тайфуните нарушения в производството на моторни превозни средства и слабото им търсене в САЩ,, предаде Ройтерс.

През август промишленото производство в страната се е понижило с 3,3 на сто спрямо предходния месец, показват данните, публикувани от министерството на икономиката. Очакванията на икономистите бяха за понижение с 0,9 на сто.

Производството на моторни превозни средства е спаднало с 10,6 на сто през август в сравнение с преди месец, тъй като тайфунът Шаншан принуди част от производителите на автомобили да спрат дейността си, посочи служител на икономическото министерство на страната.

Промишленото производство в Италия се свива за 18-и пореден път през юли

Отделни данни показват, че продажбите на дребно в Япония са нараснали с 2,8 на сто през август спрямо година по-рано, над средната пазарна прогноза за ръст от 2,3 на сто, отбелязва БТА.

В сравнение с предходния месец продажбите на дребно са нараснали с 0,8 на сто през август, след ръст от 0,2 на сто през юли, показват още официалните данни.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини