Димитров: Хората отхвърлиха АЕЦ "Белене"

share

Резултатът от референдума е, че хората на практика отхвърлиха АЕЦ "Белене", заяви Мартин Димитров пред БНТ.

"80% не гласували, при тази кампания, която продължи повече от 30 години за проекта "Белене", означава, че хората разбират, че са по-добре информирани. Неучастието е форма на отхвърляне на проекта", коментира съпредседателят на парламентарната група на Синята коалиция. Специално благодаря на тези повече от 500 хиляди души, които гласуваха с "не", което е активната форма на отхвърляне на този проект", допълни още той.

"Тези 500 хиляди души са наш потенциален електорат и трябва да се работи с тях", поясни политическото значение за ДСБ на резултатите от референдума Димитров.

Според съпредседателя на парламентарната група на Синята коалиция резултатът от днешния референдум не означава, че проектът е вече зачеркнат напълно. "Очаквам в кратки срокове решение на българския парламент и призовавам всички политически сили да не се бавим, а да кажем твърдо "не" с едно решение в следващите две седмици, не по-късно. А съм убеден, и след следващите парламентарни избори, тази битка ще я има отново и ние трябва да я водим с всички сили".

Водещи новини

Още новини