ГЕРБ за АЕЦ "Белене": Истината боли

share

Когато започна да се говори за доклада за "Белене", господата отляво настръхнаха, защото хората са заблуждавани постоянно и многократно. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев, председател на комисията за проучване на фактите и обстоятелствата около проекта „Белене” .

Видно е, че кръстниците на проекта „Белене”, тези, които са започнали да работят по процедури, за които законите са им били тесни, искат да заглушат всички факти и обстоятелства за проекта, каза той.

За 205 млн. лв. е сключен договор за оборудване, а са платени само 89 млн. лв. Къде са отишли останалите пари, попита депутатът. На закритото заседание вчера когато изкарахме всички документи, за да видим колко струва централата, дали е 4 милиарда лева, колегите от БСП познайте дали дойдоха. Никой не дойде, за да защити своята теза. Колегите от ДПС, когато научиха, че ще правим междинен доклад, напуснаха заседанието на комисията, заяви Червенкондев.

Истината боли. Затова в следващото заседание ще отворим договорите. Ние сме за развитието на ядрената енергетика в България. Спряхме порочния проект „Белене”, злоупотребите са много. Удължаваме срока на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй”. Ние развиваме с дела ядрената енергетика. Но не можем да вкараме България в поредната национална катастрофа с 22 милиарда лева, заяви Диан Червенкондев.

Водещи новини

Още новини