Волен Сидеров към ГЕРБ: Кланяте се на Анкара (видео)

share

В последните месеци в парламента се чу кулминацията на демагогията на ГЕРБ, каза в декларация от името на "Атака" лидерът на националистите Волен Сидеров.

"Управляващите призовават за прагматичност, но отхвърлиха предложението ни за законопроект, който да помогне справянето с битовата, и по-точно циганската престъпност. Отхвърлихте прагматичното ни предложение. След малко ще отвхърлите и предложението ни за поправки в Закона за референдумите, с която допитването до народа да стане изпълнимо. Отхвърлихте и наши предложения за законови поправки, с които да се реши въпроса с бездомните кучета, както и в Закона за българския език. Така и не стана ясно с какви аргументи - може би с тези на Реджеп Ердоган. Който не иска да защити езика си, е национален предател. Също и този, който не защитава икономиката, а оставя да се вихрят монополите. Вие не искате да закачате монополистите. Използвате пропаганда в платени медии по темата, но това не може да подмени истината. Тя е, че управлението на ГЕРБ се провали в икономически, социален и национален план. Превърнахте България във васал на Турция, кланяте се на Анкара. България стана държавата с най-много минарета на глава от населението. Вие създадохте всички условия в страната да навлече радикалният ислям. Използвате купени цигански гласове, ето защо оставяте да се вихри и циганската престъпност", заяви Сидеров.

"Минималната заплата трябва да се доближи до европейската, защото в момента е подигравка. Апелираме пенсиите да започват от 500 лв., но управляващите не искат да чуят това и посрещат думите ми с ироничен присмех. Увеличавате ги със смешните 20 лв. и плашите, че може да стане като в Гърция. Там обаче доходите са доста по-високи от нашите. Управлявате страната по колониален модел, дадохте концесиите в ръцете на чужденци, които изсмукват богатствата ни. С тези пари могат да се осигурят по-високи доходи на населението. Ако не предприемете реални действия, само си говорим, но на практика нищо не се променя".

Водещи новини

Още новини