Регионален археологически музей – Пловдив започна онлайн кампания “Когато бях археолог”

  • 03 септември 2024 11:16

  • 157
  • 0
Регионален археологически музей – Пловдив започна онлайн кампания “Когато бях археолог”
© РАМ

Регионален археологически музей – Пловдив стартира нова онлайн кампания под името „Когато бях археолог“, която ще се проведе през целия месец септември 2024 г. Инициативата е част от Европейските дни на наследството, чиято тема тази година е „Маршрути, мрежи и връзки“. Целта на кампанията е да събере и съхрани спомени и преживявания на хора, участвали в археологически разкопки в Пловдив и региона през годините.

Кампанията е насочена към всички, които са били част от археологическите екипи

– ученици, студенти, работници, помощници, фотографи, архитекти, археолози и специалисти. Участниците са поканени да споделят своите лични истории, спомени и снимки, които ще бъдат публикувани на специална подстраница на сайта на музея. В бъдеще тези спомени могат да станат част и от постерна изложба.

„Когато бях археолог“ предоставя уникална възможност на всички участници в разкопките да споделят своя личен опит и да допринесат към съхраняването на културното наследство на Пловдив. Спомените, събрани по време на кампанията, ще покажат как различни хора са допринесли за разкриването на историята на региона и ще свържат настоящето с миналото по нов и увлекателен начин.

Участието в кампанията е лесно – чрез попълване на онлайн анкета,

достъпна на сайта на кампанията (https://sites.google.com/view/kogato). Екипът на РАМ – Пловдив призовава всички, които са били част от археологически разкопки в региона, да се включат и да споделят своя опит.

Кампанията ще продължи през целия септември, а крайната дата за подаване на материали е 30 септември 2024 г.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
157 0

Свързани новини

Водещи новини