Удостоиха ген. Делов с орден "Стара планина"

share

Президентският указ за удостояването на ген. Васил Делов с орден "Стара планина" бе обнародван в "Държавен вестник" днес, съобщи пресцентърът на ПП "ГЕРБ".

Гражданският инициативен комитет /ГИК/ за удостояване на ген. Делов с най-високия държавен орден, създаден в Кърджали и оглавен от народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, благодари на жителите на града и на всички родолюбци от различни краища на страната, които са се включили в подписката и не са позволили пренаписване на историята и гавра с паметта на бележития български военачалник, се казва в писмо на комитета до БТА.

Благодарение на ГИК, личността на ген. Делов е реабилитирана, а историческата истина възтържествува, каза Караянчева, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

Освен това се е състоял обществен дебат, който разобличил призивите за оспорване на Балканската война и насаждане на реваншизъм, подчерта още Караянчева. Тя благодари на всички граждани и институции за подкрепата, изтъквайки, че тяхната всеотдайност и съпричастие е доказала способността на българския народ да се обединява в името на големи каузи.

Водещи новини

Още новини