Румен Петков: Интелектуалецът Уорлик се снима по тоалетните

Булфото
share

Това заяви в сутрешния блок на бТВ депутатът от Коалиция за България Румен Петков.

Не мога да коментирам присъдата на братя Галеви, но по мое време стартира разработката срещу тях, допълни той.

Ако бях в комбина с тях, не е логично да подпиша заповед за използване на СРС-та. Проведох срещата с Галеви в присъствието на служител на МВР, затова нямам притеснения по този въпрос, подчерта Румен Петков.

Прекалено много акъл даваме на съдебната система, за да искаме после тя да работи независимо, каза той.

БСП трябва да има свой кандидат за президент, за да съхраним позициите си – така отговори Петков на въпрос дали левицата би подкрепила кандидатурата на Алексей Петров.

Той уточни, че в БСП има достатъчно силни и авторитетни фигури, като даде за пример Меглена Плугчиева, Ивайло Калфин и Ангел Марин.

Трябва да направим оценка на двата мандата на Георги Първанов, защото от това нашият кандидат само ще спечели. Една от големите заслуги на президента е, че се създаде атмосфера за коректен диалог между институциите, каза още Румен Петков.

Петков обвини кмета на Плевен Найден Зеленогорски в използването на детски труд за политическата му кампания и поиска прокуратурата да се самосезира по случая.

Депутатът обяви още, че е подал сигнал до прокуратурата срещу Зеленогорски, когото обвинява в корупция. Петков разполагал със запис на общински служител, който изнудва жена за пари и й казва, че част от сумата е за кмета. Сумата била 150 лева. На коментара на водещия, че това са малко пари, Петков реагира с девиза на тотото: "С малки суми, но редовно!"

Депутатът не пропусна да нападне и своя вечен опонент - американския посланик Уорлик. Той показа негова снимка в столичен вестник, на която дипломатът е в тоалетна. Да поканиш журналист в тоалетната си за снимка, вижте за какъв интелектуалец става дума, коментира Петков.

Водещи новини

Още новини