Японци чистят обществени тоалетни за развлечение

  • 04 септември 2013 14:23

  • 2131
  • 1
Японци чистят обществени тоалетни за развлечение
©

Членовете на социалния клуб Benjyo Soujer в Токио имат странно хоби – те обичат да чистят обществени тоалетни с голи ръце за развлечение. Санитарното им увлечение обаче има терапевтичен ефект. По този начин самите практикуващи успяват да пречистят себе си, твърдят вманиачените японци.

Обикновено групата от 35 души, сред които има и деца, се събира в някой от клозетите в столицата и започва да лъска до блясък фаянсовите повърхности, пише "Новинар".

Според участниците в акцията забавлението започва още със забъркването на собствени коктейли от дезинфектанти. След това групата преминава към същинската част на действието, като атакува санитарните помещения и ги почиства от пода през писоарите, тоалетните и умивалниците, та чак до стените.

Самите ентусиасти казват, че те не са доброволци, които помагат безвъзмездно на градската управа да поддържа хигиената, а възприемат действията си като духовен ритуал за пречистване, подобно на будистките практики, с които се намира покой. Други признават, че по този начин просто се отърсват от напрежението. Но за да е истинско преживяването, основателите на групата приканват съратниците си да не слагат ръкавици, а да използват голите си ръце при дезинфекцията.

Странната мания обаче не намира много фенове в Токио. 45-годишният Масаюки Магоме, който е и водач на чистачите, твърди, че философията им не се възприема еднозначно от всички. За негово съжаление дори съпругата му намира тази негова страст за притеснителна.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.05 | 11:28

1
Хаха тия не са в час! Радиацията съвсем им е изпила акъла !

Добави коментар

Водещи новини