Росен Плевнелиев: Компетентните органи имат още работа да свършат по атентата в Бургас

булфото
share

Компетентните органи имат още работа да свършат по разследването на атентата в Бургас, но са на прав път и със сигурност, че ще има резултати. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който е на държавно посещение в Израел, на срещата си с премиера Бенямин Нетаняху.

Събираме доказателства и сме сигурни, че ще успеем да посочим на света с доказателства тези, които са извършили тази бомбена атака, каза президентът Плевнелиев. Плевнелиев увери, че като президент "следи денонощно работата на институциите" по казуса с терористичния акт и заяви, че това е негов тотален приоритет - дължи го на българския народ, който очаква институциите да си свършат работата, и на световното демократично семейство. На прав път сме, имаме много сериозно развитие по отношение на казуса, каза Плевнелиев. Няма да се успокоим докато не посочим точно виновните, както и онези, които са вдъхновили това терористично действие, каза президентът.

Премиерът на Израел посочи, че с трагедията с "криминалния терористичен акт" в България приятелството между двете страни е било тествано и отново е показало, че то е истинско. Той допълни, че всички хора в Израел са били впечатлени от начина, по който българският народ и правителство са ги подкрепили в този момент. Иран подкрепя атаките на Хизбула, като тази атака в България, подкрепя терористични атаки сега срещу нас в Газа, ние ще се борим и ще отговорим твърдо, заяви Нетаняху.

На срещата израелският премиер е посочил, че разчитат в сравнително кратки срокове да има резултат по разследването на атентата в Бургас. Той е благодарил за всичко, което прави България, за да се стигне до резултат. Нетаняху споделил мнението на израелската страна и на други партньорски страни, които подпомагат разследването, че българските служби подхождат изключително професионално.
 

Водещи новини

Още новини