Повреда наруши движението на влаковете в Италия

  • 02 октомври 2024 19:00

  • 183
  • 0
Повреда наруши движението на влаковете в Италия
© Pixabay

Движението на влаковете, преминаващи през римския транспортен възел, отчита сериозно закъснение днес, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

В ранните часове на деня трафикът беше преустановен заради повреда в електропровода между гарите Термини и Тибуртина в италианската столица. Причината за повредата в момента се установява от техниците, които работят за решаване на проблема.

Всичко това се отразява на трафика на влаковете по направлението между Милано и Неапол, както и по линиите от Торино. Закъсненията там достигат в някои случаи до 240 минути, а някои влакове бяха отменени.  

Стачка на жп служителите в Англия

В цялата страна заради проблема над 100 влака бяха анулирани, а композиции, движещи се по над 40 висоскоростни  и вътрешни линии в Рим, се движат с повече от час закъснение.

Главният изпълнителен директор на италианския железопътен оператор "Рете Феровияария Италиана" Джанпиеро Стришульо заяви, че повредата е засегнала електрическа подстанция, захранваща железопътния хъб в Рим. Той каза, че версията за кибератака е изключена, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
183 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини