Фандъкова: Няма да поскъпва билетът в градския транспорт

share

Няма да допуснем криза с боклука в София през тази година. Изпълняваме рекултивация и затваряне на депото в Долни Богров, което е на стойност над 30 млн. евро. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ.

Депонираме на половина по-малко боклук от колкото преди 3 години. Заводът за смет е изпълнил условията на Брюксел на 100% . Някои от елементите вече работят - като депото, обясни още тя.

Що се отнася до протеста за паркиране в центъра на София,Фандъкова го коментира с думите, че той се е политизирал. "Това стана като дойдоха автобуси от цялата страна на протеста на група от хора, живеещи в центъра на града. Разговарям с политическите формации в Общинския съвет, а не през медиите", заяви още кметът на столицата.  Според нея наредбата за платеното паркиране не е някаква догма и когато има необходимост, тя ще бъде променена. Що се отнася до цената - винаги може да има дискусия.

Пренасочват се средства от различни дейности в общината към градския транспорт, защото състоянието му е изключително лошо. "Искам да кажа, че ни струва огромни усилия да не покачим цената на билета в градския транспорт. Нямаме намерение да го правим", заяви тя.

Попитана за картите за деца под 7 години в градския транспорт, кметът на София коментира с думите: "Честно казано и на мен ми се струва  достатъчно аргументиране това въвеждане. Според транспортното министерство това е един вид застраховка за детето. Няма да бъдат санкционирани родителите, ако нямат такава карта", каза още Фандъкова.

Водещи новини

Още новини