Плъзнаха сектанти във Варна

share

Варненска и Великопреславска митрополия предупреди граждани и гости на града по повод предстоящо раздаване на Библии от чужди емисари.

В съобщението се казва: "От няколко дни нашият град е обект на масирана религиозна кампания от организация, която умишлено не е представена в рекламните материали (флаери и „Евангелието според Йоан”) които се раздават по улиците на Варна. Всеки текст, представляващ покана за някакво събитие, съдържа информация, къде, какво, кога ще се случва и кой го организира. Информацията която ни дават флаерите е, че на 29 септември в зала 2 на Фестивален и конгресен център ще се раздава подарък Библия за всеки посетител. Организаторите са спестили важната информация, от кого и с каква цел се организира това събитие. Никъде не е посочено, че това е среща с цел евангелизация и (привличане) вербуване към определена деноминация".

Липсата на достатъчно информация или умишленото укриване на такава цели заблуда и застрашава свободния информиран личен избор на човека. Затова, призоваваме варненци да бъдат бдителни, да не се доверяват сляпо на чужди мисионери обещаващи безплатна Библия, се казва в изявлението.

Това събитие не е организирано от Българската Православна Църква и в частност от Варненска и Великопреславска св. митрополия. "Това на което са поканени с „благородното” обещание за безплатна Библия е евангелизираща среща с чужди мисионери, разпространяващи различно от православната ни вяра и традициите на народа ни учение", се казва в изявлението.

Водещи новини

Още новини