Водещите новини! Млада жена беше отвлечена и жестоко пребита от бившия си. От днес започва поетапно пускане на парното в София (и още…)

Getty Images/Pixabay/NovaTV/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 21 октомври   

 

Ивана и Йоана са братовчедки, прибрали се от чужбина, където учат, за да видят баба си. Докато трите са заедно в къщата, влиза бившият приятел на Ивана, успява да вземе телефона ѝ с насилие. „След което влезе в къщата, беше агресивен и нападна мен, баба ми и братовчедка ми. Обиждаше ни. Беше оставил букет рози на масата, започна да ги къса и хвърля, докато ме питаше дали имам друг приятел. Настояваше, че ако не съм с него, няма да ми позволи да съм с никой“, разказва пострадалата в ефира на Нова телевизия.

Мъжът взима телефона на Ивана, момичетата тръгват след него. В последствие той я качва в колата му, на седалката до шофьорската. „Половината ми крака бяха навън и се влачеха. Вратата беше отворена, притискайки ми краката през цялото време. Той тръгна, баба ми ме дърпаше отстрани, братовчедка ми застана пред колата. Той беше брутален, щеше да я сгази и нея“, обяснява младата жена.

21-годишният я отвежда на пусто място, където, по думите ѝ, нанася тежък побой. „Казваше, че ще умра в този момент“, казва тя.

Братовчедката на жертвата разказва, че я намерили в тежко състояние. „Беше цялата в кръв, разрошена, раздърпана, подута и едвам вървеше. Нечовешко състояние“, добавя Йоана.

Родителите на момчето са посетили къщата на Ивана, настоявайки тя да оттегли жалбата в полицията.

Млада жена беше отвлечена и жестоко пребита от бившия си приятел

***


Жена на 29 години е била принудена да се качи в автомобил на улица в село Ряховците, община Севлиево. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Габрово. 

След принудата, при движение в посока село Крушево ѝ е бил нанесен побой от две жени на 53 и 36 г. Те са отнели мобилния ѝ телефон и смарт часовник, и са я оставили на пътя между Севлиево и Крушево. 

Две жени отвлякоха 29-годишна и я пребиха

***


Кола „излетя“ през изхода на подлез в София.

За това сигнализират очевидци в социалните мрежи.

Инцидентът е станал на столичния булевард „България“.

СНИМКИ

Кола "излетя" през изхода на подлез на бул."България"

***


Предложението за въвеждане на нова „такса водомер" предизвика оживени дискусии в обществото. Новото предложение предвижда добавяне на фиксиран компонент към съществуващата формула за изчисляване на водните сметки. 

Новата "такса водомер" ще се дължи дори и в жилището да не се ползва вода

***


Земетресение до Пазарджик

***


От днес започва поетапно пускане на парното в София, съобщиха от „Топлофикация София" ЕАД. Първо ще бъдат топлозахранени училищата, детските градини и здравните заведения, а след това и административните и жилищни сгради.

От днес започва поетапно пускане на парното в София

***


Турският духовник Фетхуллах Гюлен е починал на 83-годишна възраст в САЩ, Пенсилвания.

Свързани с гюленисткото движение акаунти, включително племенници на Гюлен, публикуваха съобщения, че той е починал от сърдечносъдови проблеми.

Над две десетилетия Гюлен живееше в имение в Пенсилвания, което използваше като щаб на движението си.

Почина най-големият враг на Ердоган-Фетхуллах Гюлен

***


Юлия Навалная заяви в интервю за Би Би Си, че възнамерява да стане президент на Русия.

Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални повтори плановете си да продължи борбата на нейния съпруг за демокрация.

„Когато настъпи подходящият момент, ще участвам в изборите. Моят политически опонент е Владимир Путин. Ще направя всичко, за да падне режимът му възможно най-скоро", заяви Навалная.

Юлия Навалная иска да стане президент на Русия

***


Украинските сили нанесоха в нощта срещу 20 октомври удари с дронове срещу авиобаза „Липецк-2" близо до град Липецк и руското държавно отбранително предприятие „Свердлов" в Дзержинск, Нижегородска област. 

Украинският генерален щаб съобщи, че ударите са били нанесени от сили на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), Главно управление на военното разузнаване (ГУР) и Силите за специални операции (ССО). Предизвикани бяха пожар и вторични експлозии.

Киев порази втори важен за руската армия завод за 2 дни

***


Кандидатката за президент на САЩ от Демократическа партия Камала Харис заяви, че нейният опонент Доналд Тръмп омерзява функцията на президент на САЩ, предаде Франс прес.

Този коментар Харис направи по време на интервю за телевизия Ем Ес Ен Би Си. Изказването дойде, след като по време на предизборен митинг предния ден Тръмп я нарече „гадна вицепрезидентка“.

„Президентът на САЩ трябва да дефинира стандарта, не само за нашата нация, но и за ролята, която играе нашата нация в света“, каза Харис. „Поведението на моя опонент, който е и бивш президент на САЩ, омерзява президентската длъжност“, допълни тя.

Камала Харис заяви, че нейният опонент Доналд Тръмп омерзява функцията на президент на САЩ

***


 

Водещи новини

Още новини