За десета поредна година във въздушното пространство на България и Гърция се проведе летателната тренировка "Green Bridge"

Булфото (архив)
share

Български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево участваха днес, 17 октомври, в българо-гръцката летателна тренировка „Green Bridge“, съобщиха от пресцентъра на МО.

Военно-транспортен самолет C-27J „Spartan“ от авиобаза Враждебна в ролята на самолет-нарушител бе ескортиран от българските изтребители и предаден на двойка F-16. Тяхната задача бе да го съпроводят за кацане на летище Лариса. 

Адм. Ефтимов присъства на многонационалното учение "Brave Warrior 24" с българско участие

Във втората част от тренировъчните действия самолетът-нарушител бе прехванат от гръцките изтребители, съпроводен до въздушното пространство на България и предаден на българските дежурни екипажи. Те успешно изпълниха задачата по охрана на въздушното пространство (Air Policing), като го принудиха да кацне на летище Граф Игнатиево.

Летателната тренировка „Green Bridge“ във въздушното пространство на България и Гърция се проведе за десета поредна година. Целта на съвместните полети е постигане на по-добра координация и оперативна съвместимост между военновъздушните сили на двете страни при провеждането на презгранични операции при контрол над въздухоплаването и охраната на въздушното пространство. 

Водещи новини

Още новини