Намалява броят на влаковете, тръгващи от Троян

Pixabay
share

От 1 октомври броят на влаковете, тръгващи от Троян, намалява. Това съобщи за БТА инж. Венелин Стайковски, ръководител движение на гара Троян.  

С влизане в сила на новото разписание на Български държавни железници, влакът с номер 24224 в 14:20 часа, който свързва Троян и Ловеч, спира да се движи, а влак с номер 24221, заминавал досега в 8:20 часа от Троян, вече ще тръгва в 9:55 часа в направление Ловеч и Левски. 

Направените промени се вписват в осезаемата тенденция за намаляване на възможностите за пътуване с влак в област Ловеч, до степен на пълна невъзможност и изолация, смята инж. Стайковски.

Сериозен проблем създава планираната промяна в разписанието на влак 24221, смята инж. Стайковски. Композицията тръгва от Левски към Троян и преминава през Ловеч, като ежедневно превозва пътуващи ученици и работници.

От 1 октомври: БДЖ въвежда промени в разписанието на влакове

До момента в Ловеч влакът е пристигал малко след 7:00 часа сутринта, а в Троян в 8:05 часа. С промяната на разписанието, той ще пристига в Ловеч в 8:46 часа, а в 9:45 часа в Троян - след началото на учебния процес и след началото на работния ден.

Пътуващите с него към Троян работници няма как да имат осем часов работен ден, защото влакът им за връщане заминава от Троян в 17:25 часа. Това е и последният влак за деня, посочва Стайковски.

С отпадането движението до и от Троян на влака в 14:20 часа, както и с промяна на часа на заминаване на линията, тръгвала до сега в 8:20 часа, се правят невъзможни връзките с  редица направления в Северна и Южна България, допълни той. 

Водещи новини

Още новини