Министър Иванов: Хората с увреждания са решение за проблемите с недостига на работна сила

  • 30 септември 2024 17:25

  • 325
  • 2
Министър Иванов: Хората с увреждания са решение за проблемите с недостига на работна сила
© Министерство на труда и социалната политика

„Хората с увреждания са потенциал, който можем да използваме като едно от решенията за преодоляване на проблема с недостига на работната сила“, заяви министърът на труда и социалната политика Ивайло ИвановИвайло ИвановИвайло Иванов е назначен за министър на труда и социалната политика в служебния кабинет с.

Той бе гост на инициатива за синхронизиране на националните усилия, насочени към предоставяне на повече възможности за тяхната професионална реализация и развитие, организирана от Центъра за психологически изследвания. В събитието участва и посланикът на САЩ в България Н. пр. Кенет Мертен, който сподели американския опит в тази насока, съобщават от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

Министър Иванов призова всеки, който иска да работи, да се обърне към Агенцията по заетостта за съдействие и подкрепа, тъй като Министерството на труда и социалната политика има редица програми, мерки и проекти, насочени към трудовата реализация на хората с увреждания.

638 лева ще е линията на бедност през 2025 г.

„Ние сме тук да подкрепим тези хора и заедно да помогнем те да се включат в пазара на труда, тъй като трудовата заетост е най-ефективният начин за включването им в обществения живот“, увери министърът на труда и социалната политика.

В законодателството, свързано с активната политика на пазара на труда, хората с увреждания са включени сред уязвимите групи, които приоритетно се насочват към обучения и заетост по различни програми, насърчителни мерки и проекти, финансирани от националния бюджет и от европейските фондове. През 2023 г. над 6300 хора с увреждания са започнали работа със съдействието на Агенцията по заетостта. За трудовата им интеграция чрез Националната програма за заетост и обучение на хората с трайни увреждания и насърчителни мерки за работодателите са инвестирани почти 17 млн. лв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
325 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.30 | 19:33

2
Ми не са решение.

2024.09.30 | 18:44

1
ПЪРВИЯ РЕЗУЛТАТ, КОЙТО ЩЕ ФАЛШИФИЦИРАТ е ПРОЦЕНТА ГЛАСУВАЛИ, че е по-голям от 20%, което е ПЪЛНА ЛЪЖА, реално може да не и 15%. ПП "НЯМА ДА ГЛАСУВАМ" ПАРТИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! БЪЛГАРСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА! НЯМА ДА ГЛАСУВАМ! ИЗБОРИТЕ СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ В ПОЛЗА НА ОБЯВИТЕЛИТЕ НА ВОЙНИ Г - 7 ЕС САЩ НАТО на НАРОДИТЕ. ИЗБОРИТЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ от НАТО САЩ ПЕНТАГОН. НЯМА ДА ГЛАСУВАМ! Важното е да се отчете само, колко хора са гласували. За това да се формират към всяко населено място с ИЗБИРАТЕЛНА СЕКЦИЯ, НАРОДЕН ОТРЯД ОТ ПРЕБРОИТЕЛИ ЗАСТЪПНИЦИ ПРЕБРОЯВАЩИ САМО ДЕ ФАКТО ВСЕКИ ВЛЯЗАТ В СЕКЦИЯТА ДА ГЛАСУВА, ЗА ДА СЕ ОТЧЕТЕ ТОЧНО ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ, т.с. ПРОЦЕНТА НЕГЛАСУВАЛИ. САМО ТОВА Е ВАЖНИЯТ РЕЗУЛТАТ! ПО ТОЗИ РЕЗУЛТАТ НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ, КОЛКО ПРАЗНИ СТОЛА от 240 в НС ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ ПРАЗНИ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ЗАПЪЛНЕНИ С ХОРА ОТ НАРОДА И НАРОДНАТА ВЛАСТ на НАРОДНАТА ПАРТИЯ на БНР!

Добави коментар

Водещи новини