БДЖ въвежда електронни устройства за продажба на билети във влаковете от София до Бургас и Варна

  • 12 август 2024 15:42

  • 452
  • 1
БДЖ въвежда електронни устройства за продажба на билети във влаковете от София до Бургас и Варна
© БДЖ

БДЖ въвежда дигитални устройства (PDA) за продажба на билети във влаковете по най- натоварените направления София - Бургас - София и София - Варна - София, съобщават от националната железница.

С тази стъпка ще бъдат преустановени случаите на дублиране на билети със запазено място, тъй като PDA устройствата са свързани централизирано с билетоиздаващата система, с която работят и всички гари в страната. Електронното издаване на билети чрез дигиталните устройства значително улеснява превозния персонал, тъй като билетът се отпечатва автоматично само с натискането на няколко бутона.

Паралелно с това се увеличава и отчетността чрез предоставяне на данни в реално време директно в системата за извършените продажби.

Новодоставените немски вагони ще бъдат включени в съставите на още влакове

С новите устройства ще се увеличи и контролът на закупените билети онлайн, които ще се проверяват на място във влака. Въвеждането на електронно издаване на билети е част от мерките за подобряване и надграждане на функционалностите на билетоиздаващата система на дружеството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
452 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.12 | 16:41

1
Разпродажба! Видеорекордер с куп полезни функции под формата на огледало за обратно виждане само на половин цена.(количеството е ограничено)----> come.ac/cardvrs

Добави коментар

Водещи новини