Братът на загиналия в "Граф Игнатиево" Венцислав Дункин качи снимка с него и другия починал летец

Фейсбук
share

Снимка с двамата починали пилоти - брат му Венцислав, и Петко Димитров, си пусна във фейсбук Славчо Дункин. Той също е летец - кара хеликоптер в Гранична полиция. Славчо не написал нищо над снимката, просто е обновил снимката на корицата си в социалната мрежа.

Славчо Дункин е на 30 години. За него се знае, че също е завършил военновъздушната академия в Долна Митрополия. След като минал в Гранична полиция, а не при военните като брат си, пилотирал, за да следи групи с бежанци, да открива ниви с марихуана и други. 

Ето кои са загиналите пилоти в "Граф Игнатиево"

За него се знае, че бе на интензивно обучение в САЩ с още трима свои колеги. Там ги придружават от Агенцията за митници и гранична защита на САЩ U.S. Customs and Border Protection, информира 24 часа. Българските пилоти се обучават в най-новите техники за защита на въздушната граница, надграждат своите умения за управление на хеликоптери и използване на въздушни сензорни технологии за откриване на нарушители.

Предни дни Славчо се е прибрал у нас заради плануваната за 21 септември сватба на брат си. Вместо това сега ще ходи на неговото погребение. Засега от армията не са съобщили кога ще са поклоненията пред тленните останки на загиналите пилоти.

Водещи новини

Още новини