Градският транспорт на Пловдив отново е част от Google Maps

Freepik
share

От днес градският транспорт на Пловдив отново е част от приложението Google Maps ( Гугъл мапс ). Това съобщи пред журналисти директорът на общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта” Георги Стоилов.

По думите му времето, в което бе прекъсната връзката с платформата, е било тестови период.

В последните близо два месеца пловдивчани и гости на града не можеха да се възползват от услугата и нямаха информация през приложението за маршрутите на обществения транспорт.

В момента всеки може да ползва приложението в пълния му капацитет, посочи Стоилов. Той подчерта, че платформата е допълнена с нови функционалности заради големия обем от актуална информация, която им е предоставила общинската администрация. Данните ще бъдат обновявани всеки месец. В приложението може да бъде открита информация за това кой превозвач оперира на съответната линия, точните спирки и временните маршрути, които действат.

Пловдив е вторият град у нас с възможност за дигитални плащания в градския транспорт

За сега няма сериозни проблеми по линия 25, където пилотно започна безконтактно закупуване на билети за пътуване – с банкова карта или с мобилно приложение, коментира Стоилов, предава БТА. Предстои скоро да бъде включена и втора линия, в която да се закупуват безконтактно превозни документи.

Водещи новини

Още новини