Пътник измери 48,2 градуса в градския транспорт в Пловдив

  • 20 юни 2024 09:28

  • 420
  • 2
Пътник измери 48,2 градуса в градския транспорт в Пловдив
© Кадър - Нова телевизия

Нова серия сигнали за убийствена жега в автобусите на градския транспорт в Пловдив. Пътничка разказа, че е заснела истински рекорд – 48,2 градуса. Толкова е показвал термометърът в автобуса по линия номер 93, в който жената пътувала, предаде Нова телевизия.

След като миналата седмица беше повдигната темата за високите температури в градския транспорт, кметът на Пловдив Костадин Димитров заяви, че общината е на ръба да прекрати договора с някои фирми превозвачи, които обслужват линиите.

„Сигналите на гражданите стигат до общината. Проверки има. Само за онзи ден те са повече от 100. Констатираме проблеми и налагаме санкции. Има определена процедура, чрез която ще удържим санкциите от общинските компенсации, които дължим на превозвачите”, коментира зам.-кметът по транспортната политика на Община Пловдив Савина Петкова.

По нейни думи от проверените автобуси, малко над 30 фабрично нямат климатизация, въпреки че това е задължително условие за градския транспорт.

„През изминалата година са взети около 30 хиляди лева санкции от превозвачите”, обясни още Петкова.

Защо градският транспорт на Пловдив се превърна в сауна?

Тя посочи, че гражданите подават сигнали и за междуградските автобуси. „Пловдив има сериозен проблем поради факта, че няма общински превозвач. Изпълнителите на услугата са само частни. Когато са сключвани договорите по съответната обществена поръчка, ние сме поискали да има климатици в автобусите и към онзи момент превозните средства са отговаряли на условията”, заяви Петкова.

Последвайте канала на

Калина Христова
420 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.20 | 14:28

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Ако имаше повече пари селянката

2024.06.20 | 10:49

1
Нямаше да и се налага да се вози по автобуси и да се прави на интересна

Добави коментар

Водещи новини