Защо градският транспорт на Пловдив се превърна в сауна?

  • 14 юни 2024 09:08

  • 265
  • 0
Защо градският транспорт на Пловдив се превърна в сауна?
© Pixabay

Опасна жега  в автобусите на градския транспорт в Пловдив.

За това сигнализират зрители на NOVA. Хората твърдят, че в рейсовете е истинска сауна - температурата вътре надминава 40 градуса. Климатиците не работят, а шофьорите карат с отворени врати.

Ще бъдат ли санкционирани фирмите, които обслужват линиите на градския транспорт в Пловдив с автобуси, чиито климатични системи не функционират, и кога проблемът с убийствената жега в рейсовете може да бъде решен? Димитър Чолаков, който е собственик на фирма превозвач, увери, че 95% от автобусите имат климатици, но в момента им се извършва профилактика.

Проверка на общината обаче е установила, че 40 на сто от автобусите се движат без включен климатик. Ще бъдат наложени глоби. Само в четвъртък 71 от проверените автобуси са били без охладителни системи, посочи директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта"-Пловдив Георги Стоилов. За всяко нарушение е предвидена санкция от 300 лева.

Фирмите, които обслужват транспорта на града под тепетата, набират персонал от Индия. Чолаков посочи, че документите на шофьорите са готови. Те трябва да владеят английски език, а след като пристигнат у нас, ще преминат специализиран курс.

Последвайте канала на

Десислава Станева
265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини