Докарахме се дотам да търсим със свещ нормални политици!

pixabay
share

Гледах и слушах поредния умен коментар на проф. Даниел Вълчев в „Лице в лице” на бтв снощи и пак ме удари носталгията по нормалността, та минавам да питам: защо в активната ни политика днес няма личности като него? Изобщо, защо в управлението на държавата ни се усеща така силно дефицит на умни, интелигентни, знаещи и можещи хора, които да ни респектират с познанието си, а не да ни отвращават с поведението и речта си?!

Къде изчезна нормалността и защо общественият ни живот трябва да се подчинява на сприхавите претенции на разни хора с хормонални дисбаланси и ментални недоимъци, които представляват нищожна част от обществото ни? Изобщо,

комай вече ще е по-резонно да си говорим за „тирания на малцинствата”, а не както преди за „тиранията на мнозинството”.

Както се казва – по балкански от едната крайност, та в другата.

В този смисъл смятам, че над думите на проф. Даниел Вълчев, който би бил комплимент за всяка една партия, е важно политиците да мислят денонощно. Първото най-важно нещо, за което той говори, е мирът, разбира се. И продължи:

"Второто нещо, което от моя гледна точка е най-важно, е малко глобализиращите нагони да бъдат успокоени. Това, че някъде в света е разрешен брак между двама мъже и три жени по никакъв начин не ме засяга мен и това веднъж завинаги трябва да се разбере. Това, че някъде 6-годишно дете може да отиде и да си смени пола без да има право, между другото, да си купи бонбони от магазина, защото няма правно значима воля, не мисля, че нас българите трябва да ни засяга. И ние трябва да търсим политици, които имат самочувствието тези неща да ги кажат."

Тук е мястото да припомня, че преди близо година

ВКС забрани юридическата смяна на пола заради религията и морала.

Според съдиите "общественият интерес" надделява над личния интерес на транссексуалните, а водещи са "ценностните разбирания на обществото, формирани от религията и морала".

Коментара и мнението на проф. Вълчев напълно съответстват на българските закони и на мислите на повечето българи.

Вероятно много „грантоеди” ще се възпалят от изречените от него думи, но те са верни и важни за опазването на нормалността, за бъдещето, за поколенията след нас.

Също така мисля, че

мнението на финансово зависими хора, които си гледат само келепира, не би трябвало да се взема предвид

в такива случаи, нали!

Един мъдър колега преди време каза, че понякога  изречената истина на кръчмарската маса /или в тв студиа/ от смели хора като проф. Даниел Вълчев, е по-важна, полезна и по- вярна за обществото ни, от десетките словесни онанизми на всякакви „ози”, „грантоеди” и прочее политкоректни нагаждачи.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Водещи новини

Още новини